Πώς να φτιάξεις τσιπούρα με φασόλια και λιαστές ντομάτες
Ένας απρόσμενος και συνάμα ιδιαίτερα εύγεστος συνδυασμός από τον Chef de Cuisine Γιώργο Ερωτοκρίτου
Υλικά
- 4 φιλέτα τσιπούρας
- 3 φλιτζάνια φασόλια μαυρομάτικα (βρασμένα )
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες )
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο )
- λίγο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 1 κουταλιά ξίδι βαλσάμικο
- αλάτι & πιπέρι
ΔΙΑΒΑΣΕ: Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine φτιάχνει πάβλοβα με φράουλες
Eκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις της λιαστές ντομάτες και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Προσθέτεις τα φασόλια, αλατοπιπερώνεις και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτεις τον μαϊντανό και το ξίδι. Ανακατεύεις για ακόμα λίγο και αφαιρείς το τηγάνι από τη φωτιά, κρατώντας το σε ζεστό μέρος.
- Παράλληλα λαδώνεις ελαφρά τα φιλέτα τσιπούρας, τα πασπαλίζεις με αλάτι και πιπέρι, και τα ψήνεις σε καυτό λαδωμένο τηγάνι , ξεκινώντας από το δέρμα .
- Τέλος, σερβίρεις τα φασόλια και από πάνω τα φιλέτα.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ