Thumbnail

Πώς να φτιάξεις τσιπούρα με φασόλια και λιαστές ντομάτες Πώς να φτιάξεις τσιπούρα με φασόλια και λιαστές ντομάτες

Ένας απρόσμενος και συνάμα ιδιαίτερα εύγεστος συνδυασμός από τον Chef de Cuisine Γιώργο Ερωτοκρίτου
Ένα άκρως μεσογειακό και καλοκαιρινό πιάτο, που θα φτιάξεις άπειρες φορές, γιατί είναι εύκολο και νόστιμο.

Υλικά

  • 4 φιλέτα τσιπούρας
  • 3 φλιτζάνια φασόλια μαυρομάτικα (βρασμένα )
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες )
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο )
  • λίγο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1 κουταλιά ξίδι βαλσάμικο
  • αλάτι & πιπέρι

 ΔΙΑΒΑΣΕ: Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine φτιάχνει πάβλοβα με φράουλες

Eκτέλεση

 

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις της λιαστές ντομάτες και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Προσθέτεις τα φασόλια, αλατοπιπερώνεις και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.
  • Στη συνέχεια προσθέτεις τον μαϊντανό και το ξίδι. Ανακατεύεις για ακόμα λίγο και αφαιρείς το τηγάνι από τη φωτιά, κρατώντας το σε ζεστό μέρος.
  • Παράλληλα λαδώνεις ελαφρά τα φιλέτα τσιπούρας, τα πασπαλίζεις με αλάτι και πιπέρι, και τα ψήνεις σε καυτό λαδωμένο τηγάνι , ξεκινώντας από το δέρμα .
  • Τέλος, σερβίρεις τα φασόλια και από πάνω τα φιλέτα.

 

Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ 

Home