Πώς να φτιάξεις ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς και γαρίδες

Υλικά

  • ½ κιλό λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς
  • 16 γαρίδες 16/20 (καθαρισμένες)
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1 πιπεριά καυτερή τσίλι (ψιλοκομμένη)
  • 12 ντοματίνια ( κομμένα στη μέση)
  • ½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι & πιπέρι

 

Δες επίσης: Chef de cuisine. Ο σεφ Γιώργος Ερωτοκρίτου δηλώνει πως η σχέση του με τη μαγειρική, διακατέχεται από έρωτα και πάθος 

 Eκτέλεση
 

  • Σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό, βάζεις τον ζωμό λαχανικών και βράζεις τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, ώστε να γίνουν al dente.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις τις γαρίδες μέχρι να ροδίσουν.
  • Προσθέτεις το κρεμμύδι, τον σκόρδο και την καυτερή πιπεριά .
  • Μετά, προσθέτεις τα ντοματίνια και τα ζυμαρικά. Ανακατεύεις καλά.
  • Αλατοπιπερώνεις και προσθέτεις τον ζωμό λαχανικών.
  • Τέλος, προσθέτεις τον μαϊντανό, ανακατεύεις καλά και σερβίρεις. 

Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ