Πώς να φτιάξεις ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς και γαρίδες
Μια καλοκαιρινή συνταγή από τον chef de cuisine Γιώργο Ερωτοκρίτου
Υλικά
- ½ κιλό λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς
- 16 γαρίδες 16/20 (καθαρισμένες)
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 1 πιπεριά καυτερή τσίλι (ψιλοκομμένη)
- 12 ντοματίνια ( κομμένα στη μέση)
- ½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
- λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι & πιπέρι
Eκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό, βάζεις τον ζωμό λαχανικών και βράζεις τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, ώστε να γίνουν al dente.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις τις γαρίδες μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτεις το κρεμμύδι, τον σκόρδο και την καυτερή πιπεριά .
- Μετά, προσθέτεις τα ντοματίνια και τα ζυμαρικά. Ανακατεύεις καλά.
- Αλατοπιπερώνεις και προσθέτεις τον ζωμό λαχανικών.
- Τέλος, προσθέτεις τον μαϊντανό, ανακατεύεις καλά και σερβίρεις.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ