Thumbnail

Πώς να φτιάξεις ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς και γαρίδες Πώς να φτιάξεις ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς και γαρίδες

Μια καλοκαιρινή συνταγή από τον chef de cuisine Γιώργο Ερωτοκρίτου
Ένα πιάτο ιδιαίτερο και άκρως καλοκαιρινό, που θα φέρει τη θάλασσα στο πιάτο σου, αν δεν μπορείς να πας εσύ σε αυτήν.

Υλικά

  • ½ κιλό λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς
  • 16 γαρίδες 16/20 (καθαρισμένες)
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1 πιπεριά καυτερή τσίλι (ψιλοκομμένη)
  • 12 ντοματίνια ( κομμένα στη μέση)
  • ½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι & πιπέρι

 

Δες επίσης: Chef de cuisine. Ο σεφ Γιώργος Ερωτοκρίτου δηλώνει πως η σχέση του με τη μαγειρική, διακατέχεται από έρωτα και πάθος 

 Eκτέλεση

 

  • Σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό, βάζεις τον ζωμό λαχανικών και βράζεις τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, ώστε να γίνουν al dente.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις τις γαρίδες μέχρι να ροδίσουν.
  • Προσθέτεις το κρεμμύδι, τον σκόρδο και την καυτερή πιπεριά .
  • Μετά, προσθέτεις τα ντοματίνια και τα ζυμαρικά. Ανακατεύεις καλά.
  • Αλατοπιπερώνεις και προσθέτεις τον ζωμό λαχανικών.
  • Τέλος, προσθέτεις τον μαϊντανό, ανακατεύεις καλά και σερβίρεις. 

Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ 

 

Home