Καταρχάς, πρέπει πάντα οι στόχοι σου είναι ρεαλιστικοί και εντός των δυνατότητων σου. Γι' αυτό, θα σε βοηθήσει να έχεις αυτογνωσία. Δεν θα μειώσεις τον εαυτό σου, αν πεις πως δεν μπορείς να πετύχεις έναν στόχο. Δεν είναι αυτομαστίγωμα. Αρκεί, να ισχύει στα αλήθεια και να μην το λες λόγω χαμηλής αυτοπεποίθησης.
Το να θέσεις ρεαλιστικούς στόχους, βοηθά στο να μην στρεσάρεις τον εαυτό σου. Επίσης, η σωστή οργάνωση και ο προγραμματισμός, βοηθάνε στο να υλοποιήσεις τους στόχους σου και να μη χαθείς ανάμεσα στις πολλές υποχρεώσεις, που στο τέλος θα οδηγήσουν στο να αγχωθείς περισσότερο. Γι' αυτό, μην το παρακάνεις με τους στόχους. Ένας - ένας κάθε φορά. Δεν τα καταφέρεις όλα με τη μια. Άρα, το κλειδί είναι να είσαι οργανωμένη και να έχεις υπομονή. Η μεθοδικότητα είναι επίσης το κλειδί προς την επίτευξη των στόχων.
ΔΙΑΒΑΣΕ: Εσένα, ποιοι είναι οι ταξιδωτικοί σου στόχοι;
ΔΙΑΒΑΣΕ: Στόχος για σήμερα: Πώς να θέτεις στόχους
Επειδή, όμως, όπως πολύ σωστά πρεβεύει το γνωστό γνωμικό όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελά, να είσαι προετοιμασμένη ότι μπορεί το πλάνο σου να μην πάει όπως το έχεις σχεδιάσει. Το παν είναι να είσαι προετοιμασμένη για τυχόν αναποδιές, να έχεις εναλλακτικές, γιατί η ευελιξία επίσης είναι ζωτικής σημασίας στην επίτευξη των στόχων μας.
Πέρα όμως από το να είσαι στοχοπροσηλωμένη, εξίσου σημαντική είναι και η ξεκούραση, σωματική και πνευματική. Γι' αυτό, φρόντισε να μην το παρακάνεις, μην φτάσεις τον εαυτό σου στα όρια του και δώσε του τον απαιτούμενο χρόνο ξεκούρασης για ανασυγκρότηση δυνάμεων.