Πώς θα φτιάξεις τέλειο κρεμώδες ριζότο με παντζάρι
Μια ξεχωριστή συνταγή που θα δοκιμάσει όλη η οικογένεια
By: Βαλεντίνα Αντωνίου
Υλικά (για 2 άτομα)
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 500 ml ζωμός λαχανικών
- βούτυρο
- 250 γρ. βρασμένο παντζάρι (ψιλοκομμένο)
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου (ψιλοκομμένη)
- 150 γρ. ρύζι για ριζότο
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 1 κουτ.σούπας παρμεζάνα (τριμμένη)
- άνηθος (ψιλοκομμένος)
- 50 γρ. κατσικίσιο τυρί
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις ψωμί με σοκολάτα και φουντούκια
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
- Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει περίπου 5 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε τον ζωμό μαζί με 100 ml νερό σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το μισό τριμμένο παντζάρι.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι, το σκόρδο κι αφήνουμε για ένα λεπτό.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε σταδιακά τον ζεστό ζωμό (μια κουτάλα κάθε φορά).
- Όταν απορροφηθεί προσθέτουμε κι άλλο
- Λίγο πριν τελειώσει ο ζωμός ρίχνουμε και το υπόλοιπο παντζάρι στη κατσαρόλα και συνεχίζουμε με τον ζωμό μέχρι να έχουμε ένα μαλακό και κρεμώδες αποτέλεσμα
- Ρίχνουμε την παρμεζάνα και τον άνηθο.
- Σερβίρουμε με το κατσικίσιο τυρί
Διάβασε ακόμη: Ψωμί με πέστο
Be Unique!
Πηγή: unique-ermes.com.cy