Thumbnail

Πώς θα φτιάξεις τέλειο κρεμώδες ριζότο με παντζάρι Πώς θα φτιάξεις τέλειο κρεμώδες ριζότο με παντζάρι

Μια ξεχωριστή συνταγή που θα δοκιμάσει όλη η οικογένεια
Το ριζότο θέλει τεχνική, καλά υλικά και φαντασία. Ακολούθησε βήμα-βήμα τη συνταγή για να απολαύσεις ριζότο με παντζάρι, μια ξεχωριστή γεύση που θα δοκιμάσουν ακόμα και τα παιδιά!

By: Βαλεντίνα Αντωνίου

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 500 ml ζωμός λαχανικών
  • βούτυρο
  • 250 γρ. βρασμένο παντζάρι (ψιλοκομμένο)
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου (ψιλοκομμένη)
  • 150 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 1 κουτ.σούπας παρμεζάνα (τριμμένη)
  • άνηθος (ψιλοκομμένος)
  • 50 γρ. κατσικίσιο τυρί

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις ψωμί με σοκολάτα και φουντούκια

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. 
  • Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει περίπου 5 λεπτά.
  • Ζεσταίνουμε τον ζωμό μαζί με 100 ml νερό σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το μισό τριμμένο παντζάρι. 
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι, το σκόρδο κι αφήνουμε για ένα λεπτό.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. 
  • Προσθέτουμε σταδιακά τον ζεστό ζωμό (μια κουτάλα κάθε φορά). 
  • Όταν απορροφηθεί προσθέτουμε κι άλλο
  • Λίγο πριν τελειώσει ο ζωμός ρίχνουμε και το υπόλοιπο παντζάρι στη κατσαρόλα και συνεχίζουμε με τον ζωμό μέχρι να έχουμε ένα μαλακό και κρεμώδες αποτέλεσμα
  • Ρίχνουμε την παρμεζάνα και τον άνηθο.
  • Σερβίρουμε με το κατσικίσιο τυρί

Διάβασε ακόμη: Ψωμί με πέστο

Be Unique! 

Πηγή: unique-ermes.com.cy

Home