To πρωινό της Κυριακής θέλει french toast και έχουμε την καλύτερη συνταγή

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα


Υλικά:

  • 1 κιλό  ψωμί μπριός
  • 8 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κούπα βαριά κρέμα
  • 1/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Κανέλα (όσο επιθυμείς)
  • 1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 3 κουταλιές λευκή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές κρύο βούτυρο σε κύβους

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 350 βαθμούς και λαδώνεις ένα ταψί 9×13 ιντσών.
  • Κόβεις το ψωμί σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς και τα τοποθετείς στο ταψί.
  • Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους προσθέτεις τα αυγά, το γάλα, τη κρέμα γάλακτος,  τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κανέλα και ανακατεύεις.
  • Περιχύνεις με το μείγμα το ψωμί.
  • Εκτέλεση για το toping:
  • Για να φτιάξεις την επικάλυψη: Σε ένα μικρό μπολ προσθέτεις την καστανή ζάχαρη, τη λευκή ζάχαρη, την κανέλα και το κρύο βούτυρο.
  • Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ζαχαροπλαστικής, συνδύασε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα και περιχύνεις πάνω από το ψωμί.
  • Ψήνεις στο φούρνο για 50-60 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κορυφή και να σφίξει το κέντρο. Τέλος, αν θέλεις προσθέτεις ζεστό σιρόπι σφενδάμου και φρέσκα μούρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κινέζικο stir fry κοτόπουλο με λαχανικά

 

Πηγή 

 

κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/MSxw2vpQzx4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ