Thumbnail

To πρωινό της Κυριακής θέλει french toast και έχουμε την καλύτερη συνταγή To πρωινό της Κυριακής θέλει french toast και έχουμε την καλύτερη συνταγή

Είναι πανεύκολη συνταγή και λαχταριστή, πολύ λαχταριστή
Οι Κυριακές θέλουν πλούσιο πρωινό με french toasts, χαλάρωση και ατελείωτες βόλτες. Μπες στην κουζίνα, φτιάξε νόστιμο πρωινό και μετά βγες για βολτίτσα λοιπόν!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα

Υλικά:

  • 1 κιλό  ψωμί μπριός
  • 8 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κούπα βαριά κρέμα
  • 1/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Κανέλα (όσο επιθυμείς)
  • 1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 3 κουταλιές λευκή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές κρύο βούτυρο σε κύβους

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 350 βαθμούς και λαδώνεις ένα ταψί 9×13 ιντσών.
  • Κόβεις το ψωμί σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς και τα τοποθετείς στο ταψί.
  • Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους προσθέτεις τα αυγά, το γάλα, τη κρέμα γάλακτος,  τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κανέλα και ανακατεύεις.
  • Περιχύνεις με το μείγμα το ψωμί.
  • Εκτέλεση για το toping:
  • Για να φτιάξεις την επικάλυψη: Σε ένα μικρό μπολ προσθέτεις την καστανή ζάχαρη, τη λευκή ζάχαρη, την κανέλα και το κρύο βούτυρο.
  • Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ζαχαροπλαστικής, συνδύασε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα και περιχύνεις πάνω από το ψωμί.
  • Ψήνεις στο φούρνο για 50-60 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κορυφή και να σφίξει το κέντρο. Τέλος, αν θέλεις προσθέτεις ζεστό σιρόπι σφενδάμου και φρέσκα μούρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κινέζικο stir fry κοτόπουλο με λαχανικά

 

Πηγή 

 

κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/MSxw2vpQzx4

Home