To πρωινό της Κυριακής θέλει french toast και έχουμε την καλύτερη συνταγή
Είναι πανεύκολη συνταγή και λαχταριστή, πολύ λαχταριστή
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα
Υλικά:
- 1 κιλό ψωμί μπριός
- 8 αυγά
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 κούπα βαριά κρέμα
- 1/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας βανίλια
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- Κανέλα (όσο επιθυμείς)
- 1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 3 κουταλιές λευκή ζάχαρη
- 2 κουταλιές κρύο βούτυρο σε κύβους
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 350 βαθμούς και λαδώνεις ένα ταψί 9×13 ιντσών.
- Κόβεις το ψωμί σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς και τα τοποθετείς στο ταψί.
- Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους προσθέτεις τα αυγά, το γάλα, τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κανέλα και ανακατεύεις.
- Περιχύνεις με το μείγμα το ψωμί.
- Εκτέλεση για το toping:
- Για να φτιάξεις την επικάλυψη: Σε ένα μικρό μπολ προσθέτεις την καστανή ζάχαρη, τη λευκή ζάχαρη, την κανέλα και το κρύο βούτυρο.
- Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ζαχαροπλαστικής, συνδύασε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα και περιχύνεις πάνω από το ψωμί.
- Ψήνεις στο φούρνο για 50-60 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κορυφή και να σφίξει το κέντρο. Τέλος, αν θέλεις προσθέτεις ζεστό σιρόπι σφενδάμου και φρέσκα μούρα.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κινέζικο stir fry κοτόπουλο με λαχανικά
κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/MSxw2vpQzx4