Ψητές γλυκοπατάτες με κινόα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σού δίνει την απόλυτη συνταγή για αντιοξειδωτική σαλάτα

 

Υλικά:

  • 4 γλυκοπατάτες
  • 1/2 φλιτζ. κινόα
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κ.σ. λεμόνι
  • 1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 συσκευασία μαύρα φασόλια

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Άκης Πετρετζίκης σού δείχνει πώς να φτιάξεις κρέπες από σπανάκι με ψητά λαχανικά

 

Εκτέλεση:

  •  Ψήνεις τις γλυκοπατάτες στους 180 βαθμούς για 45′ μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σε ένα κατσαρολάκι με νερό βράζεις την κινόα. Τη στραγγίζετε.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύεις την κινόα, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και τα μυρωδικά. Προσθέτεις το λεμόνι, το ξύδι, το ελαιόλαδο και αλατίζεις.
  • Γεμίζεις τις γλυκοπατάτες με το μείγμα και γαρνίρετε με τα φασόλια.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Άκης Πετρετζίκης σού δίνει την απόλυτη συνταγή για burger σολομού

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ