Ριζότο με σπανάκι και μπρόκολο

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νόστιμα μάφιν καρότου


Υλικά: 

  • 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι arborio
  • 1/4 του φλιτζανιού λευκό κρασιού
  • 3 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 3 φλιτζάνια μπρόκολο
  • 1/4 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι κίτρινο τυρί, τριμμένο
  • 2 φλιτζάνια σπανάκι

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εύκολη συνταγή για πίτσα λαχανικών

 

Εκτέλεση: 
Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις το ρύζι για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα και σβήνεις με λευκό κρασί.
Προσθέτεις ανακατεύοντας το ζωμό λαχανικών, το μπρόκολο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύεις για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτεις το σπανάκι.
Συνεχίζεις να ανακατεύεις για 5 λεπτά σε μέτρια ένταση, σκεπάζεις με ένα καπάκι και αφήνεις να σιγοβράσει για άλλα 15 λεπτά. Απομακρύνεις από την φωτιά, ανακατεύεις και ρίχνεις το τριμμένο τυρί. 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπιτικό πεντανόστιμο πεϊνιρλί

 

Κεντρική φώτο: tlife.gr

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ