ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νόστιμα μάφιν καρότου
Υλικά:
- 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ρύζι arborio
- 1/4 του φλιτζανιού λευκό κρασιού
- 3 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 3 φλιτζάνια μπρόκολο
- 1/4 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι κίτρινο τυρί, τριμμένο
- 2 φλιτζάνια σπανάκι
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εύκολη συνταγή για πίτσα λαχανικών
Εκτέλεση:
Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις το ρύζι για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα και σβήνεις με λευκό κρασί. Προσθέτεις ανακατεύοντας το ζωμό λαχανικών, το μπρόκολο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύεις για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτεις το σπανάκι. Συνεχίζεις να ανακατεύεις για 5 λεπτά σε μέτρια ένταση, σκεπάζεις με ένα καπάκι και αφήνεις να σιγοβράσει για άλλα 15 λεπτά. Απομακρύνεις από την φωτιά, ανακατεύεις και ρίχνεις το τριμμένο τυρί.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπιτικό πεντανόστιμο πεϊνιρλί
Κεντρική φώτο: tlife.gr