Thumbnail

Ριζότο με σπανάκι και μπρόκολο Ριζότο με σπανάκι και μπρόκολο

Θρεπτικό, εύκολο και πεντανόστιμο φαγητό
Αυτό το ριζότο θα δώσει γεύση στο κυρίως γεύμα σου και είναι μια πολύ καλή ιδέα για να καταναλώσει όλη η οικογένεια περισσότερα λαχανικά.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νόστιμα μάφιν καρότου

Υλικά: 

  • 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι arborio
  • 1/4 του φλιτζανιού λευκό κρασιού
  • 3 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 3 φλιτζάνια μπρόκολο
  • 1/4 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι κίτρινο τυρί, τριμμένο
  • 2 φλιτζάνια σπανάκι

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εύκολη συνταγή για πίτσα λαχανικών

 

Εκτέλεση: 

Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρεις το ρύζι για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα και σβήνεις με λευκό κρασί. Προσθέτεις ανακατεύοντας το ζωμό λαχανικών, το μπρόκολο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύεις για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτεις το σπανάκι. Συνεχίζεις να ανακατεύεις για 5 λεπτά σε μέτρια ένταση, σκεπάζεις με ένα καπάκι και αφήνεις να σιγοβράσει για άλλα 15 λεπτά. Απομακρύνεις από την φωτιά, ανακατεύεις και ρίχνεις το τριμμένο τυρί. 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπιτικό πεντανόστιμο πεϊνιρλί

 

Κεντρική φώτο: tlife.gr

Πηγή

Home