Σοκολατάκια με 4 υλικά και γεύση Ferrero
Αυτή η συνταγή θα σε κάνει να μπεις τώρα στη κουζίνα!
Υλικά:
Για τη γέμιση
- 150 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 90 γρ. φουντούκι
- 60 γρ. γκοφρέτα
- 10-15 ολόκληρα φουντούκια
Για την επικάλυψη
- 80 γρ. γκοφρέτα
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 80 γρ. Φουντούκι
Εκτέλεση:
- Χτυπάς τα φουντούκια στο blender μέχρι να είναι χοντροσπασμένα
- Χτυπάς τη γκοφρέτα στο blender μέχρι να είναι χοντρό τρίμμα
- Λιώνεις την κουβερτούρα σε μπεν μαρί
Για τη γέμιση:
- Βάζεις σε ένα μπολ την πραλίνα φουντουκιού, το φουντούκι και τη γκοφρέτα
- Ανακατεύεις πολύ καλά.
- Μεταφέρεις στην κατάψυξη του ψυγείου και αφήνεις να σφίξει για 30 λεπτά
- Βγάζεις το μίγμα από το ψυγείο πλάθεις σε μπαλάκια και βάζεις στο κέντρο ένα φουντούκι.
Για το στήσιμο:
- Ανακατεύεις τη λιωμένη κουβερτούρα με το τριμμένο φουντούκι.
- Ρολάρεις τα μπαλάκια μέσα στο τρίμα της γκοφρέτας
- Βουτάς τα μπαλάκια μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα για να καλυφθούν
- Τα μεταφέρεις σε λαδόκολλα και τα αφήνεις στη συντήρηση του ψυγείου να σφίξουν για 30 λεπτά
κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/jD2dIC2IZME