Thumbnail

Σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη και αυγά – Αυτό δεν έψαχνες; Σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη και αυγά – Αυτό δεν έψαχνες;

Έτοιμη σε 5 μόνο λετά
Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για την πιο υγιεινή σοκολατόπιτα που έχεις φάει ποτέ. Τι λες, θα την φτιάξεις σήμερα;

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Light Μους Σοκολάτας (με μόνο 131 θερμίδες στη μερίδα)

 

Υλικά:

  • 240 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 150 γρ stevia
  • 150 γρ ταχίνι με stevia
  • 350 γρ γάλα αμυγδάλου
  • 120 γρ νερό
  • 70 γρ κακάο σκόνη
  • 2 βανιλίνες
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κτγ μαγειρική σόδα
  • 2 κτγ μπέικεν πάουντερ

Για το γλάσο:

  • 600 γρ γάλα αμυγδάλου
  • 70 γρ stevia
  • 2 κτσ κακάο σκόνη
  • 250 γρ κουβερτούρα με stevia
  • Ταψί 25χ35 εκ.

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ ρίχνεις το γάλα αμυγδάλου, την stevia, το κακάο σκόνη, το νερό, το ταχίνι με stevia, τις βανιλίνες, το ξύσμα και ανακατεύεις πολύ καλά. Ρίχνεις το μπέικεν και την σόδα μέσα στο αλεύρι γ.ο.χ και το κοσκινίζεις  μέσα στο μείγμα. Ανακατεύεις πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  • Σε ένα ταψί 25χ35 εκ. ρίχνεις το μείγμα και το ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15-20 λεπτά στους 180 c. Όσο ψήνεται η σοκολατόπιτα κόβεις  με το μαχαίρι την κουβερτούρα με την stevia.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνεις το γάλα αμυγδάλου την stevia και ανακατεύεις πάνω στην φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά. Αποσύρεις από την φωτιά προσθέτεις την κουβερτούρα και 2 κτσ κακάο. Το ξαναβάζεις πάνω στην φωτιά και μαγειρεύεις για 1-2 λεπτά.
  • Βλέπεις αν ψήθηκε η σοκολατόπιτα με ένα ξυλάκι και την βγάζεις από τον φούρνο. Κάνεις τρύπες σε όλη την επιφάνεια και ρίχνουμε σιγά σιγά το γλάσο. Το αφήνεις να κρυώσει και η πιο νόστιμη αλάδωτη σοκολατόπιτα σε 5′ είναι έτοιμη!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 πανεύκολες συνταγές που θα φτιάξεις στο φούρνο μικροκυμάτων

 

Πηγή 

 

κεντρική φώτο: pexels.com/photo/a-slice-of-chocolate-cake-and-scattered-cardamom-11333387/

Home