Σολομός με lime, θα τον λατρέψεις!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπισκότα βρώμης με μπανάνα

 

Υλικά:

  • ½ κουταλιά ξύσμα lime
  • 1 κουτ της σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ της σούπας χυμό Lime
  • ¼ κουτ της σούπας καυτερό κόκκινο πιπέρι
  • ½ κιλό φιλέτο σολομού καθαρισμένο
  • ½ κουτ της σούπας αλάτι
  • ¼ κουτ της σούπας πιπέρι

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βrownies από γλυκοπατάτα


Εκτέλεση: 

  • Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το ξύσμα lime, το χυμό λεμονιού, το καυτερό πιπέρι και λίγο βούτυρο (ελαφρά λιωμένο)
  • Σόταρε ελαφρά το φιλέτο του σολομού σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ελαφρώς σκούρο χρώμα και να ψηθεί στο κέντρο (2 με 4 λεπτά κάθε πλευρά)
  • Βάλε το φιλέτο σε ένα πιάτο και ρίξε το μείγμα βουτύρου-lime στο ζεστό τηγάνι να λιώσει.
  • Σέρβιρε το φιλέτο με την σάλτα. Μπορείς να το συνοδεύσεις με ψητά λαχανικά ή ρύζι

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλμυρή τάρτα με κοτόπουλο και λαχανικά

Πηγή


 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ