Σπιτικά νιόκι γλυκοπατάτας με παρμεζάνα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξεις παγωτό πραλίνα, με μόλις δυο υλικά (Βίντεο)


Υλικά: 

  • 2 γλυκοπατάτες
  • 1/2 φλιτζάνι ρικότα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • Τριμμένη παρμεζάνα

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα


Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
  • Με ένα πιρούνι τρύπησε τις γλυκοπατάτες γύρω-γύρω και ψήσε για περίπου 45 λεπτά.
  • Κόψε τις πατάτες στην μέση, άφησέ τες να κρυώσουν και έπειτα πολτοποίησέ τες.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τον πουρέ πατάτας με την ρικότα, το αυγό, δύο φλιτζάνια αλεύρι και το αλεύρι.
  • Μόλις το μείγμα ενοποιηθεί, τσέκαρε πόσο κολλώδες είναι πρόσθεσε αλάτι -μία κουταλιά την φορά- μέχρι να γίνει διαχειρίσιμη η ζύμη.
  • Πασπάλισε με αλεύρι μια καθαρή επιφάνεια και κόψε το ζυμάρι σε τέσσερα ίσα κομμάτια.
  • Πλάσε κάθε κομμάτι σε ένα μεγάλο ρολό με 2,5 cm πάχος και έπειτα κόψε με καθαρό μαχαίρι σε ίσα κομμάτια (μέγεθος μπουκιάς).
  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα νιόκι για 8 λεπτά -μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια του νερού.
  • Τρίψε την παρμεζάνα και απόλαυσε τα.
     

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπιφτέκια γλυκοπατάτας 

 

Πηγή 

κεντρική φώτο: tlife.gr/syntages/how-to-recipes/syntagi-gia-spitika-nioki-glykopatatas-me-parmezana/1186896/

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ