Thumbnail

Μπιφτέκια γλυκοπατάτας Μπιφτέκια γλυκοπατάτας

Νόστιμη, χορτοφαγική συνταγή που μπορείς να απολαύσεις και εσύ που δεν είσαι vegan !
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι νόστιμη, θρεπτική και μπορείς να την απολαύσεις ακόμη κι αν νηστεύεις αυτή την περίοδο ή είσαι vegan.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα ξετρελαθείς με αυτό το κέικ μανταρίνι


Υλικά: 

  • 2 καρότα, καλά καθαρισμένα
  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
  • 1 κουτ. του γλυκού κουρκουμά
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. του γλυκού κύμινο

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα

 

Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, ξεφλουδίζεις όλα τα λαχανικά και τα κόβεις σε μικρές μερίδες.
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς την γλυκοπατάτα, τα καρότα και το ελαιόλαδο μέχρι να σχηματιστεί ένα ενιαίο στερεό μείγμα.
  • Σταδιακά, προσθέτεις ξεχωριστά πρώτα το αλεύρι, στη συνέχεια τα μπαχαρικά και τέλος το σκόρδο. Χτυπάς, μέχρι να “δέσει” το μείγμα σου.
  • Μόλις το μείγμα σου αποκτήσει μαστιχωτή υφή, φοράς τα γαντάκια σου και πλάθεις τα μπιφτέκια σου, τα οποία τοποθετείς σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά και απολαμβάνεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνταγή για μπιφτέκια από κινόα

 

Πηγή

κεντρική φώτο: tlife.gr/syntages/how-to-recipes/syntagi-gia-mpiftekia-glykopatatas/1155265/

Home