Μπιφτέκια γλυκοπατάτας
Νόστιμη, χορτοφαγική συνταγή που μπορείς να απολαύσεις και εσύ που δεν είσαι vegan !
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα ξετρελαθείς με αυτό το κέικ μανταρίνι
Υλικά:
- 2 καρότα, καλά καθαρισμένα
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
- 1 κουτ. του γλυκού κουρκουμά
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. του γλυκού κύμινο
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα
Εκτέλεση:
- Αρχικά, ξεφλουδίζεις όλα τα λαχανικά και τα κόβεις σε μικρές μερίδες.
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς την γλυκοπατάτα, τα καρότα και το ελαιόλαδο μέχρι να σχηματιστεί ένα ενιαίο στερεό μείγμα.
- Σταδιακά, προσθέτεις ξεχωριστά πρώτα το αλεύρι, στη συνέχεια τα μπαχαρικά και τέλος το σκόρδο. Χτυπάς, μέχρι να “δέσει” το μείγμα σου.
- Μόλις το μείγμα σου αποκτήσει μαστιχωτή υφή, φοράς τα γαντάκια σου και πλάθεις τα μπιφτέκια σου, τα οποία τοποθετείς σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά και απολαμβάνεις.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνταγή για μπιφτέκια από κινόα
κεντρική φώτο: tlife.gr/syntages/how-to-recipes/syntagi-gia-mpiftekia-glykopatatas/1155265/