Σπιτικό burger με κοτόπουλο και αβοκάντο

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μακαρονάδα με ντοματίνια και ξινομυζήθρα

 

Υλικά: 

  • 1/2 κιλό φιλέτο κοτόπουλου
  • 1/2 του φλιτζανιού κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/4 του φλιτζανιού κόλιανδρος
  • 1 αβοκάντο, ώριμο
  • 1/2 καυτερή πιπεριά, λιωμένη
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 κουτ. του γλυκού χυμός από lime
  • 1/2 κουτ. του γλυκού ξύσμα lime
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)
  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 ψωμάκια για burger
  • Μία ντομάτα, κομμένη σε φέτες
  • λίγη μαγιονέζα

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φτιάξε κριτσίνια με γλυκάνισο και σουσάμι


Εκτέλεση: 

  • Σε ένα μπολ, ανακατεύεις ανακατεύεις το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, την καυτερή πιπεριά, το αβοκάντο και τον χυμό από lime.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ, προσθέτεις το ξύσμα από ένα lime, λίγο αλάτι και πιπέρι και το αβγό.
  • Αναμειγνύεις τα δύο μείγματα και μαρινάρεις με τον τρόπο αυτό το φιλέτο σου.
  • Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, θωρακίζεις το κοτόπουλο σου, ψήνοντας το για 10 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
  • Παράλληλα, φρυγανίζεις τα ψωμάκια σου σε μία τοστιέρα για δύο λεπτά.
  • Απλώνεις τη μαγιονέζα, τοποθετείς το λάχανο, την ντομάτα, το αβοκάντο, στη μέση το φιλέτο κοτόπουλο και στη συνέχεια τα υλικά της βάσης με την αντίστροφη σειρά.


 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξεις μους σοκολάτας χωρίς αυγά 

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ