Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε carrot cake

Τι χρειαζόμαστε:

  • 300 γρ. τριμμένα καρότα
  • 300 γρ. καστανή ζάχαρη (κατά προτίμιση μαλακιά)
  • 290 ml. αραβοσιτέλαιο
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.γλ. κανέλα
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • χυμό από 1 ½ πορτοκάλι

Τι κάνουμε:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ (αν χρησιμοποιήσουμε φόρμα σιλικόνης, παραλείπουμε αυτό το βήμα).
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αραβοσιτέλαιο και τα αυγά, και ανακατεύουμε καλά με ένα αναδευτήρι, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. 
  • Ρίχνουμε μέσα τα καρότα, τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την μαγειρική σόδα και την κανέλα 
  • Τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν όλα καλά. 
  • Τοποθετούμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. 

Μπορείς να γνωρίσεις καλύτερα τη συνεργάτιδά μας Θέμις Καρδιόλακα στη συνέντευξή της ΕΔΩ 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ