Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε carrot cake
Γιατί η μάνα (τα πάντα) ξέρει!
Τι χρειαζόμαστε:
- 300 γρ. τριμμένα καρότα
- 300 γρ. καστανή ζάχαρη (κατά προτίμιση μαλακιά)
- 290 ml. αραβοσιτέλαιο
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 2 κ.γλ. κανέλα
- 3 αυγά χτυπημένα
- χυμό από 1 ½ πορτοκάλι
Τι κάνουμε:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ (αν χρησιμοποιήσουμε φόρμα σιλικόνης, παραλείπουμε αυτό το βήμα).
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αραβοσιτέλαιο και τα αυγά, και ανακατεύουμε καλά με ένα αναδευτήρι, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
- Ρίχνουμε μέσα τα καρότα, τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την μαγειρική σόδα και την κανέλα
- Τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν όλα καλά.
- Τοποθετούμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Μπορείς να γνωρίσεις καλύτερα τη συνεργάτιδά μας Θέμις Καρδιόλακα στη συνέντευξή της ΕΔΩ