Thumbnail

Τραγανά κολοκυθάκια στον φούρνο, που μοιάζουν με τηγανητά Τραγανά κολοκυθάκια στον φούρνο, που μοιάζουν με τηγανητά

Κανείς δεν θα σταματήσει στο ένα
Απολαυστικά, ιδανικά για τα τραπέζια με φίλους, με ούζο ή απλά ένα δροσερό αναψυκτικό, συνοδεύουν θεσπέσια ψάρια ή κρέας ή τρώγονται σκέτα, με γιαούρτι.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτό είναι το ιδανικό επιδόρπιο: Με μόνο 4 υλικά

 

Υλικά:

  • 400γρ κολοκυθάκια
  • 3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη (ή πεκορίνο)
  • 3 κ.σ. καλαμποκάλευρο
  • 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • μια πρέζα αλάτι
  • κ.γ. πάπρικα (γλυκιά ή πικάντικη)

Εκτέλεση:

  • Πλένεις καλά τα κολοκυθάκια σε άφθονο νερό. Σκουπίζεις καλά και κόβεις τις δύο άκρες.
  • Τοποθετείς τα σε ένα ξύλο κοπής και κόβεις τα στη μέση. Ύστερα το κάθε κομμάτι χώρισε το σε στικς, πάνω κάτω στο ίδιο μέγεθος.
  • Ρίξε τα στικς σε ένα μπολ μαζί με το λάδι και το αλάτι και ανακάτεψε καλά. Ύστερα, πρόσθεσε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε καλά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα όλα τα στικς.
  • Τοποθέτησε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί φούρνου και ψήσε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Για να γίνουν έξτρα τραγανά, μετά τα 20 λεπτά, άφησε τα για 3 λεπτά ακόμα στο γκριλ.
  • Τα κολοκυθάκια είναι έτοιμα. 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το τυρένιο σουφλέ;

 

Πηγή

 

κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/81QFH8r4xog

Home