Τρουφάκια σοκολάτας γεμιστά με αβοκάντο

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Pancakes βρώμης με μπανάνα

 

Υλικά: 

  • 220 γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζάνι αβοκάντο πολτοποιημένο
  • 1/3 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι με λίγα λιπαρά
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουτ. της σούπας κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 280 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα

 

Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χεριού, χτυπάς το τυρί κρέμα, το αβοκάντο και τη ζάχαρη μέχρι να συνδυαστούν.
  • Προσθέτεις το γιαούρτι, το αυγό, το ασπράδι αβγού και το εκχύλισμα βανίλιας και χτύπησε καλά.
  • Ρίχνεις μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύεις ελαφρώς.
  • Απλώνεις το μείγμα σε ένα ταψάκι 20 και ψήνεις στο φούρνο για 20 λεπτά.
  • Αφαιρείς το ταψί από το φούρνο και το αφήνεις να κρυώσει.
  • Όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, το τοποθετείς ταψί στο ψυγείο για 6 ώρες.
  • Έπειτα, αφαιρείς το ταψί από το ψυγείο και ξύνεις το μείγμα με μια κουτάλα.
  • Φοράς τα γαντάκια σου και πλάθεις με τα χέρια 24 μπάλες.
  • Μεταφέρεις τις τρούφες στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  • Στο φούρνο μικροκυμάτων, λιώνεις την κουβερτούρα για την επικάλυψη.
  • Όταν κρυώσει ελαφρώς η κουβερτούρα βουτάς μέσα τις μπάλες.
  • Μεταφέρεις στο ψυγείο για 30 λεπτά.
     

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα ξετρελαθείς με αυτό το κέικ μανταρίνι

 

Πηγή 

κεντρική φώτο: tlife.gr/syntages/glyka/syntagi-gia-troufakia-sokolatas-gemista-me-avokanto/1173705/

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ