Thumbnail

Γιατί να δεις το "Umbrella Academy" του Netflix Γιατί να δεις το "Umbrella Academy" του Netflix

Πρώτον γιατί είναι ωραίο να ανακαλύπτεις μια σειρά καιρό αφότου μπήκε στη δημοφιλή ψηφιακή πλατφόρμα
Ψάχνοντας τι να δω Κυριακάτικα στο Netflix, έπεσα πάνω στο τρέιλερ, μου κίνησε την περιέργεια και αυτό ήταν. Επί μια βδομάδα κόλλησα. Πάλι καλά, που μόνο ένας κύκλος ήταν περασμένος.

Της Μαρίας Γεωργίου 

Ήταν να μην κάνω την αρχή! Αφού ξεπέρασα το κόλλημά μου να αποφεύγω ταινίες και σειρές με σούπερ ήρωες και υπεφυσικές δυνάμεις, προχώρησα ακάθεκτη στη θέαση του "Umbrella Academy". 

Το στόρι έχει ως αφετηρία μια μυστηριώδη μέρα του 1981. Την ίδια μέρα, 41 γυναίκες γέννησαν. Κανένα παράδοξο μέχρι στιγμής. Η παραδοξότητα έγκειται στο ότι καμία από αυτές τις γυναίκες δεν ήταν έγκυος προηγουμένως. Από τη μια στιγμή στην άλλη, μ' έναν μυστήριο τρόπο, φούσκωσε η κοιλιά τους και έφεραν στον κόσμο από ένα παιδί. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Γιατί η σειρά "The End of the F***ing World" είναι το νέο μας κόλλημα

umprella academy

Ένας άντρας, ονόματι Σερ Ρέτζιναλντ Χάργκριβς, ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο στο άψε-σβήσε και με συνοπτικές διαδικασίες πήρε υπό την προστασία του 7 από αυτά τα παιδιά -δεν διευκρινίζεται τι απέγιναν τα υπόλοιπα- έναντι ενός σεβαστού χρηματικού ποσού. Τα 6 από 7 αποκαλύπτεται ότι διαθέτουν υπερ φυσικές δυνάμεις και με την καθοδήγηση και τη σκληρή διαπαιδαγώγηση του Χάργκριβς, τα παιδιά αναπτύσσουν αυτές τις δεξιότητες, με σκοπό να "σώσουν τον κόσμο", σύμφωνα με την πλύση εγκεφάλου στην οποία τα υποβάλλει καθημερινά.

Κάπως έτσι, αναπτύσσεται μια ιδιότυπη οικογένεια, όπου τα παιδιά αντί για ονόματα έχουν αριθμούς -νούμερα ένα, νούμερα δυο και πάει λέγοντας- και αντί για μαθήματα, τελειοποιούν τις υπερφυσικές τους δυνάμεις, ενώ στον ελεύθερο τους χρόνο σώζουν τον κόσμο από το έγκλημα. Μοναδική παραφωνία, η νούμερο 7, που είναι ένα φυσιολογικό κορίτσι, που δεν έχει καμία υπερφυσική δύναμη. Είναι η outsider, η μονίμως παραμελημένη από τον πατέρα και τα αδέλφια της. Σημείωσε πως σε όλο αυτό το αλλοπρόσαλλο σκηνικό, τα παιδιά έχουν για μητέρα ένα οικιακό ρομπότ, ειδικά σχεδιασμένο να δείχνει τρυφερότητα και αγάπη, καθώς κι έναν πιστό μπάτλερ...χιμπατζή

ΔΙΑΒΑΣΕ: It's not okay να μη δεις το "I am not okay with this" του Netflix

umprella academy

Η αλήθεια είναι πως στα δυο πρώτα επεισόδια, η διάσπαση αφήγησης λειτουργεί λίγο αποθαρρυντικά στο να συνεχίσεις να το παρακολουθείς, αλλά μη σταματήσεις, γιατί αν και αργά, τα κομμάτια του παζλ θα αρχίσουν να ενώνονται αριστοτεχνικά μεταξύ τους. 

Το "Umbrella Academy", όπως θα διαπιστώσεις στην πορεία, δεν είναι μια ακόμα σειρά με ανθρώπους με υπερφυσικά χαρακτηριστικά. Επικεντρώνεται σ'ένα δραματουργικό παιχνίδι με τον χρόνο και μια επικείμενη Αποκάλυψη. Με το τέλος του κόσμου, που όπως πολύ σωστά μάντεψες, να βασίζεται στην ομάδα της Umbrella Academy για να αποτραπεί. 

Ο νούμερο 5, διαθέτει την ικανότητα να κινείται μέσα στον χρόνο. Στην πρώτη απόπειρά του, χάθηκε, με αποτέλεσμα τα αδέλφια του να τον θεωρούν αγνοούμενο. Εκείνος όμως ζούσε στο μέλλον, στο οποίο όλα τα αδέλφια του είχαν πεθάνει. Επιστρέφει στο παρόν, για να αποτρέψει την Αποκάλυψη και μαζί, τον θάνατό τους. Ακόμη και αυτό το στοιχείο, δίνεται μ' έναν σχεδόν χιουμοριστικό τρόπο, καθώς ο Νούμερο 5 διανύει την 6η δεκαετία της ζωής του, αλλά έχει επιστρέψει στο παρόν στο σώμα του 10χρονου εαυτού του. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Γιατί να δεις το Locke & Key του Netflix

umprellaacademy

Αυτό όμως που διαφοροποιεί το "Umbrella Academy" σε σχέση με τις υπόλοιπες του είδους, είναι ότι απομυθοποιεί πλήρως τις υπερδυνάμεις. Οι ήρωες, παρά τις υπερδυνάμεις τους, έχουν αποτύχει στη ζωή τους. Ο καθένας έχει πολλούς σκελετούς στη ντουλάπα του. Είναι σαν οι ίδιοι οι ήρωες να μπαίνουν στο περιθώριο και να γίνονται αντί ήρωες. 

Το πιο δυνατό όνομα από το καστ είναι η Ellen Page, που υποδύεται το νούμερο εφτά. Η Vanya είναι μονίμως ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Χωρίς καμία υπερφυσική δύναμη, μεγάλωσε στη σκιά των σούπερ σταρ αδελφιών της. Στο τέλος όμως, ο δικός της ρόλος είναι αυτός που θα καθορίσει όλη την εξέλιξη και τη μοίρα, όχι μόνο των αδελφιών της, αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας. 

 ΔΙΑΒΑΣΕ: YOU: Γιατί είναι η πιο εθιστική σειρά

umprellaacademy

Γιατί στον περίεργο κόσμο του "Umbrella Academy", οι ανθρώπινες σχέσεις και η οικογένεια διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο. Στην τελική, η πιο δύσκολη αποστολή που έχουν οι ήρωες, δεν είναι να σώσουν τον κόσμο, αλλά να τα βρουν με τον ίδιο τους τον εαυτό και να αντιμετωπίσουν τους προσωπικούς τους δαίμονες. Και αυτό είναι το πιο συναρπαστικό κομμάτι σε αυτή τη σειρά! 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Tελικά, το "You" έπρεπε να συνεχιστεί για 2η σεζόν ή όχι;

Ο δεύτερος κύκλος υπολογίζεται προς το τέλος του 2020. Εν αναμονή λοιπόν! 

 

 

 

Home