Thumbnail

Ποια διαταραχή προσωπικότητας χαρακτηρίζει το ζώδιο σου; Ποια διαταραχή προσωπικότητας χαρακτηρίζει το ζώδιο σου;

Όσα πρέπει να ξέρεις για να χειριστείς το κάθε ζώδιο
Ο όρος «διαταραχή προσωπικότητας» μπορεί να σε τρομάξει λίγο ακούγοντας τον, όμως εκτός από τις διαταραχές που χρειάζονται ειδική καθοδήγηση και θεραπεία από ειδικό, υπάρχουν και διαταραχές, τις οποίες μπορεί να μην έχεις αντιληφθεί και σου κάνουν την ζωή δύσκολη, καταστρέφοντας σχέσεις με τους γύρω σου.

Πιο κάτω παρουσιάζουμε τις πιο συχνές διαταραχές προσωπικότητας, οι οποίες συναντώνται συχνότερα ανάλογα με το ζώδιο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτά είναι το πιο σέξι και το πιο ξενέρωτο» ζώδιο

Κριός

Εκτός από παρορμητικός, ο Κριός μπορεί να γίνει και ένας επιθετικός χαρακτήρας. Τα άτομα που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο είναι πιθανό να έχουν ξεσπάσματα θυμού και εκρηκτική συμπεριφορά, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί μεγάλο μειονέκτημα για αυτούς. Μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να είναι χαρακτηριστική της Διαλείπουσας Εκρηκτικής Διαταραχής, όπου ένα άτομο έχει έντονες εκρήξεις θυμού και επιθετικότητας.

Ταύρος

Θέλουν να έχουν πάντα τον έλεγχο αλλά και ένα αίσθημα σταθερότητας, γι' αυτό και πιθανό να είναι πιο οργανωμένοι και δεν αντέχουν να μην πειθαρχεί κάποιος απέναντι τους. Έτσι όσοι ανήκουν στο ζώδιο του Ταύρου, είναι πιο επιρρεπείς στην Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή, επίσης γνωστή ως OCD, μια αγχώδη διαταραχή, όπου οι άνθρωποι έχουν ανεπιθύμητες σκέψεις, συναισθήματα ή ιδέες που κάνουν ξανά και ξανά.

Δίδυμος

Είναι εξαιρετικοί συνομιλητές και επομένως, δεν αντέχουν πολύ να είναι μόνοι. Τους αρέσει να είναι με ανθρώπους που περνάνε καλά και αγαπούν, γι' αυτό και μερικές φορές εξαρτώνται από αυτούς. Aν αυτή η εξάρτηση σε άλλους ξεφύγει, είναι πιθανό να αναπτυχθεί Διαταραχή Εξαρτημένης Προσωπικότητας, η οποία υποδηλώνει ότι ένα άτομο έχει μεγαλύτερη τάση προς μια σχέση εξάρτησης.

Καρκίνος

Οι Καρκίνοι είναι έντονα συναισθηματικοί άνθρωποι, βιώνουν μια έκρηξη συναισθημάτων αλλά συνήθως, τα κρατούν όλα μέσα τους. Φοβούνται την απόρριψη και την κριτική και ως εκ τούτου είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν μια παρανοϊκή διαταραχή προσωπικότητας. Τέτοιες ψυχικές διαταραχές μπορεί να οδηγήσουν σε υπερβολική σκέψη, η οποία είναι μη παραγωγική και προκαλεί υψηλά επίπεδα στρες.

Λιοντάρια

Τους ενδιαφέρει η εξουσία, η δύναμη και να έχουν την προσοχή όλων. Αυτό τους κάνει πιο επιρρεπείς στη Ναρκισσιστική Διαταραχή Προσωπικότητας. Οι ναρκισσιστές πιστεύουν ότι είναι οι καλύτεροι από όλους τους άλλους, υποτιμώντας και πληγώνοντας τους γύρω τους. Νομίζουν ότι επειδή είναι οι πιο περιζήτητοι, δικαιούνται ιδιαίτερη προσοχή και μεταχείριση, έχοντας απαιτήσεις που δύσκολα μπορείς να καλύψεις.

Παρθένος

Παρθένος = τελειότητα. Ό,τι κι αν κάνουν, περιμένουν το καλύτερο. Αυτή η διαταραχή ψυχικής υγείας επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ένα άτομο σκέφτεται ή αισθάνεται για τον εαυτό του. Αντιμετωπίζουν προβλήματα στη διαχείριση των συναισθημάτων τους και είναι ικανοί να εγκαταλείψουν τα πάντα σε μια στιγμή... και να τα παρατήσουν.

Ζυγός

Δέχονται εύκολα πίεση και μπορούν να κυριευτούν ακόμη και από τα πιο μικρά προβλήματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μερικές φορές δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και δυσκολεύονται να διαχειριστούν στρεσογόνες καταστάσεις, πέφτοντας θύματα της μαζοχιστικής διαταραχής προσωπικότητας, που είναι ευρέως γνωστή ως διαταραχή αυτοκαταστροφικής προσωπικότητας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους να μην ανταποκρίνονται στις δυνατότητές τους και να βλέπουν τον εαυτό τους αξιολύπητο.

Σκορπιός

Οι Σκορπιοί είναι παθιασμένοι άνθρωποι, αλλά είναι αρκετά μυστικοπαθείς για τη ζωή και τις αποφάσεις τους. Έτσι, τα άτομα που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο μπορεί να γίνουν θύματα της Αποφευκτικής Διαταραχής Προσωπικότητας, η οποία τους κάνει να αποφεύγουν τις κοινωνικές διασυνδέσεις, καθιστώντας τους πιο άνετους στο δικό τους μόνο χώρο.

 

ζωδια

pexels.com/photo/smiling-woman-in-red-crew-neck-long-sleeve-shirt-3760822/

 

Τοξότες

Τους αρέσει να έχουν συναρπαστικές εμπειρίες και δεν τα πάνε καθόλου καλά με την πειθαρχία. Δεδομένου ότι είναι πολύ δραστήριοι και ως επί το πλείστον ανήσυχοι, είναι πολύ πιθανό να έχουν διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, καθώς θέτουν μη ρεαλιστικούς στόχους και κάνουν σχέδια που αποτυγχάνουν να χειριστούν στο μέλλον.

Αιγόκερως

Όπως είναι γνωστό, οι Αιγόκεροι είναι πολύ προσεκτικοί και παθιασμένοι με την δουλειά τους, πιστεύοντας ότι όλα μπορούν να είναι τέλεια, γεγονός που τους κάνει επιρρεπείς στη διαταραχή τελειομανίας. Τέτοιες διαταραχές μπορεί να σχετίζονται με την εργασία και το επάγγελμά του ατόμου. Η επιθυμία να προσφέρει κανείς πάντα το καλύτερο και να είναι αφοσιωμένος σε αυτό μπορεί συχνά να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική υγεία του.

Υδροχόος

Έχουν τη δική τους αντίληψη για τη ζωή και μερικές φορές μπορεί να εμφανίζονται ως φαντασιόπληκτοι. Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να αναπτύξουν Σχιζοτυπική Διαταραχή Προσωπικότητας, γνωστή και ως «εκκεντρική». Δεδομένου ότι δεν μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, μερικές φορές να συμπεριφέρονται πολύ ασυνήθιστα από άλλους και έχουν ιδέες που είναι διαφορετικές και μοναδικές.

Ιχθύες

Ωστόσο, όπως νοιάζονται για τους άλλους, το ίδιο περιμένουν και από εκείνους. Είναι πολύ ευαίσθητοι στην κριτική και μπορεί ακόμη και να προσπαθήσουν να αποφύγουν τις συζητήσεις για την συμπεριφορά τους. Έχοντας μια αίσθηση κατωτερότητας, τα άτομα αυτού του ζωδίου είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν διαταραχή αποφυγής προσωπικότητας, που χαρακτηρίζεται από προσπάθειες αποφυγής στενών και κοινωνικών αλληλεπιδράσεων με άλλους.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 ζώδια που κάνουν ένα βήμα πίσω στη σχέση τους

 

Πηγή

 

 

πηγή κεντρικής φώτο 

Home