Thumbnail

Ποιος είναι ο κατάλληλος για να βαφτίσει το παιδί σου, ένας συγγενής ή ένας φίλος; Ποιος είναι ο κατάλληλος για να βαφτίσει το παιδί σου, ένας συγγενής ή ένας φίλος;

Τι χρειάζεται να σκεφτείς πριν πάρεις την απόφαση - Θα το δώσεις στην αδελφή ή στην κολλητή;
Έχουμε δει να συμβαίνουν και τα δύο. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση για το ποιο είναι το «σωστό» ή το προτιμότερο να κάνεις. Να δώσεις το παιδί σου να το βαφτίσει κάποιος από το στενό σου οικογενειακό περιβάλλον ή μήπως κάποιος απ' τους κολλητούς σου φίλους;

Κάποιοι θα σπεύσουν να ισχυριστούν πως με μια κολλητή υπάρχει το ενδεχόμενο να χαθείς ενώ με την αδελφή σου δε θα συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο.

Κάποιοι άλλοι θα πουν πως ο συγγενής έχει ήδη ιδιότητα, είναι για παράδειγμα θείος, οπότε γιατί να γίνει και νονός. 

Στην κυριολεξία, όμως, αυτό που μετράει δεν είναι απαραίτητα η σχέση που έχεις με κάποιον, αλλά το πώς είναι ο ίδιος ως άνθρωπος κι αν αυτός θα είναι ένας καλός νονός. 

Διάβασε επίσης: 

Έξοδα βάφτισης: Τι πληρώνει ο καθένας

Ποια δικαιολογητικά είναι απαραίτητα για μια βάφτιση;

Πρέπει, λοιπόν, να λάβεις υπόψη σου κάποιους παράγοντες:

Αγαπά τα παιδιά

Είναι ίσως το κυριότερο χαρακτηριστικό ενός πνευματικού γονέα. Χρειάζεται να αγαπά τα παιδιά και να νοιάζεται γι' αυτά. Να είναι διατεθειμένος να είναι παρών σε όλες τις στιγμές και να είναι ικανός να χτίσει μια όμορφη σχέση με το παιδί σου. 

Δεν το κάνει από υποχρέωση

Πρέπει να σιγουρευτείς πως το άτομο που θα βαφτίσει το παιδί σου το κάνει επειδή το θέλει πραγματικά· κι όχι επειδή έχει κάποια υποχρέωση απέναντί σου. Ίσως έτσι να μην είναι καλός νονός και κάποια στιγμή να χαθεί. Έτσι κι αλλιώς, δεν αρκεί να έχει καλές σχέσεις μόνο μαζί σου, αλλά και με το παιδί. 

Οικονομικοί παράγοντες

Μην εστιάσεις σ' αυτούς. Ένας νονός δεν είναι μόνο για τα δώρα. Ακόμα κι αν το άτομο που θέλει να βαφτίσει το παιδί σου, δεν έχει την οικονομική άνεση για να το κάνει, κάνε κάποιους συμβιβασμούς. Τέτοιες καταστάσεις είναι προσωρινές, ενώ ο νονός είναι για πάντα.

Διάβασε ακόμα: Θες να δώσεις αρχαιοελληνικό όνομα στο παιδί σου;

Αν ένας συγγενής πληροί τις προϋποθέσεις τότε είναι ο πιο κατάλληλος. Το ίδιο κι ένας καλός φίλος. Απ' τη στιγμή που πληροί τα κριτήρια, η σχέση σας θα γίνει ακόμα πιο στενή αν σου βαφτίσει το παιδί.

Συνήθως καταλαβαίνεις ποιος το θέλει πραγματικά και πολύ. Σκέψου καλά και πράξε αναλόγως!

 

Home