Αβοκάντο τοστ με μανιτάρια

Συστατικά:

  • 450 γρ. μανιτάρια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πρέζα θαλασσινό αλάτι
  • 1 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
  • 3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 1 κ.γ. θυμάρι

Για τοστ:

  • 2 φέτες ψωμί χοντρό προζυμένιο και ένα μικρό αβοκάντο

Εκτέλεση: 

  • Κόψε τα μανιτάρια και πρόσθεσε τα στο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά με ελαιόλαδο και μια πρέζα θαλασσινό αλάτι. 
  • Μαγείρεψε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας περιστασιακά για 10 λεπτά (αφήνοντας τα μανιτάρια να ιδρώσουν και να απελευθερώσουν το φυσικό τους νερό).
  • Συνδύασε το βαλσάμικο ξίδι και το θυμάρι σε ένα μικρό μπολ. 
  • Άναψε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίξε το υγρό μείγμα πάνω από τα μανιτάρια. 
  • Συνέχισε να μαγειρεύεις τα μανιτάρια, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πήξουν τα υγρά και να ροδίσουν τα μανιτάρια. (5-10 λεπτά)

Για το ψωμί:

  • Κόψε δύο χοντρές φέτες προζυμένο ψωμί και φρυγάνισε. Πολτοποίησε 1 μικρό αβοκάντο και άλειψε το πάνω στη φρυγανιά, πρόσθεσε από πάνω τα έτοιμα μανιτάρια. Πασπάλισε με θαλασσινό αλάτι και περισσότερο φρέσκο θυμάρι.


 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ