Μύρισε Πάσχα: Bρήκαμε πώς να κάνεις το σωστό βράσιμο στα πασχαλινά σου αυγά για να μην σπάσουν
Πρώτα απ’ όλα, επιλέξτε μικρά λευκά ή καφέ αυγά χωρίς στίγματα, καθώς τα μικρά αυγά έχουν πιο γερό τσόφλι. Καθαρίστε τα αυγά με τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε τυχόν ακαθαρσίες και φτερά.
Αφήστε τα αυγά εκτός ψυγείου για να έχουν θερμοκρασία δωματίου και αφήστε τα για περίπου 30 λεπτά σε χλιαρό νερό πριν το βράσιμο. Βάλτε τα στο σκεύος που θα τα βράσετε και καλύψτε τα με νερό προσεκτικά. Βράστε τα αυγά για 12-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις βράσουν τα αυγά, βάλτε τα σε κρύο νερό και τρίψτε τα ελαφρά για να φύγει η μεμβράνη και να βαφτούν ομοιόμορφα χωρίς να σας ξεφλουδίσουν. Αφού τα βάψετε και κρυώσουν, στεγνώστε τα σε απορροφητικό χαρτί και γυαλίστε τα με ένα κομμάτι ύφασμα, μακό, που έχετε βουτήξει σε ελαιόλαδο.
Εxtra tips: Μην τα στριμώχνετε στην κατσαρόλα και χρησιμοποιήστε ξύδι και αλάτι στο νερό για να προστατέψετε τα αυγά από τυχόν ρωγμές.
Το Kitchen Island και το MyLife σε συνεργασία με το METRO, μάζεψαν τις 10 καλύτερες συνταγές με τις οποίες θα ξετρελάνεις οικογένεια και φίλους αυτές τις μέρες. Φλαούνες, τσουρέκια, μπισκότα, γλυκά και φαγητά που θα ικανοποιήσουν μικρούς και μεγάλους.
Μπορείς να πατήσεις εδώ για να δεις αναλυτικά, όλες τις συνταγές.