Λουκάνικα με πατάτες και λαχανικά στο τηγάνι
Ένα πεντανόστιμο κυρίως πιάτο που θα φτιάξεις μέσα σε λίγα λεπτά (και όλοι θα σε ευχαριστήσουν)
Όσον αφορά εσένα που θα το φτιάξεις σου έχουμε το καλύτερο, φτιάχνεται πολύ εύκολα! Τι λες να το δοκιμάσεις απόψε;
Υλικά:
- 1 πακέτο λουκάνικα αγγλικού τύπου Snack
- 400 γρ. πατάτες baby
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι (κομμένο)
- 2 πολύχρωμες πιπεριές
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 60 ml νερό
- αλάτι
Εκτέλεση:
- Βάζεις τα λουκάνικα σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά χωρίς λιπαρή ουσία. Τα χαράζεις διαγώνια από όλες τις πλευρές. Όταν πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα από όλες τις πλευρές, τα αποσύρεις από τη φωτιά.
- Βάζεις στο ζεστό τηγάνι τις κομμένες baby πατάτες. Από πάνω ρίχνεις παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύεις με μια σπάτουλα να λαδωθούν καλά οι πατάτες. Αφήνεις για 5-6 λεπτά, να πάρουν χρώμα εξωτερικά. Τις γυρίζεις να πάρουν χρώμα και από όλη την πλευρά. Αφού πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από την άλλη πλευρά τις μεταφέρεις σε πιατέλα.
- Βάζεις στο τηγάνι κρεμμύδια και ανακατεύεις να μαλακώσουν για 2-3 λεπτά. Προσθέτεις τις πολύχρωμες πιπεριές στο τηγάνι. Περιχύνεις με παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύεις να λαδωθούν καλά τα λαχανικά στο σκεύος. Σε αυτό το σημείο αλατίζεις καλά και ανακατεύεις.
- Επαναφέρεις στο τηγάνι τις πατάτες. Τις απλώνεις ομοιόμορφα με τη σπάτουλα. Με τη σπάτουλα τακτοποιείς από πάνω τα λουκάνικα ώστε να ισομοιραστούν όλα τα υλικά στο τηγάνι. Προσθέτεις το νερό. Καλύπτεις το σκεύος με καπάκι. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσεις το κατάλληλο περιβάλλον ώστε οι πατάτες και τα λουκάνικα να μαγειρευτούν όσο πρέπει, διατηρώντας την τραγανή υφή τους.
- Αφήνεις να μαγειρευτεί το φαγητό για 10-15 λεπτά μέχρι οι πατάτες να τρυπιούνται με το πιρούνι και το λουκάνικο να μαγειρευτεί.
Δες το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής πιο κάτω: