Υλικά:
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
- 200 γρ. γιαούρτι πλήρες
- 1 φλιτζάνι διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα
- ½ φλιτζάνι γάλα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. σόδα
- ½ κ.γ. αλάτι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 4 λουκάνικα wiennawurst Snack (κομμένα στα 4)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ βάζεις τα δύο ειδών αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύεις ελαφρώς με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια προσθέτεις το γιαούρτι, το γάλα, το λάδι και τα αυγά. Ανακατεύεις με κουτάλι ή αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Τέλος προσθέτεις τα τυριά τριμμένα και ανακατεύεις να ενσωματωθούν με το χυλό του κέικ.
- Προθερμαίνεις το φούρνο. Λαδώνεις την ειδική φόρμα για muffins και γεμίζεις κάθε υποδοχή με το χυλό μέχρι τη μέση. Τοποθετείς στο κέντρο κάθε muffin από ένα λουκανικάκι χωρίς να το βυθίσεις στο χυλό.
- Ψήνεις τα λουκανικοπιτάκια στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο για 15-20 λεπτά περίπου. Στο δεκαπεντάλεπτο ανοίγεις το φούρνο και βυθίζεις ένα μαχαίρι στο κέντρο ενός muffin. Αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμα. Αν έχει επάνω του υπολείμματα ζύμης, τότε κλείνεις το φούρνο και ψήνεις για μερικά λεπτά ακόμη. Ελέγχεις πάλι αν ψήθηκαν.
- Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζεις από το φούρνο, καθώς και από τη φόρμα ψησίματος και τα αφήνεις πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν για μερικά λεπτά.
Δες το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής πιο κάτω: