Thumbnail

Μύρισε Πάσχα: Βρήκαμε τη συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα που θα φας το βράδυ της Ανάστασης Μύρισε Πάσχα: Βρήκαμε τη συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα που θα φας το βράδυ της Ανάστασης

Το Kitchen Island και το MyLife σε συνεργασία με το METRO έχουν τις πιο ωραίες προτάσεις για το πασχαλινό τραπέζι
'Οταν σκεφτόμαστε το βράδυ της Ανάστασης ένα πιάτο μας έρχεται στο μυαλό και αυτό είναι σίγουρα η μαγειρίτσα. Αν είσαι λάτρης της κλασικής σούπας, σου προτείνουμε την πιο νόστιμη συνταγή που πρέπει να ακολουθήσεις πιστά.

Υλικά:

·        1 κιλό συκωταριά αρνίσια (καθαρισμένη)

·        ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

·        5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

·        3 μεγάλα μαρούλια καθαρισμένα, ψιλοκομμένα για σαλάτα

·        1 μεγάλο ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο (χωρίς τα κοτσάνια)

·        ½ φλιτζάνι ρύζι γλασέ (ή νυχάκι)

·        αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το αβγολέμονο:

·        2 αβγά (χωριστά κρόκους από ασπράδια)

·        χυμό από 2 λεμόνια

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε να βράσει νερό σε μια κατσαρόλα και όταν κοχλάζει ρίχνουμε τη συκωταριά και τη βράζουμε για 3 λεπτά. Τη βγάζουμε από την κατσαρόλα, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τη συκωταριά μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μαρούλια και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι οι πρασινάδες να μαραθούν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ρίχνουμε τον μισό άνηθο και προσθέτουμε 1½-2 λίτρα νερό χοντρικά, μέχρι το νερό να φτάσει στη μέση της κατσαρόλας, ώστε να μείνει άφθονο ζουμί στο τέλος για τη σούπα. Αφήνουμε το υγρό να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για άλλα 10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Για το αβγολέμονο: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με το σύρμα. Προσθέτουμε αργά το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα. Σε ένα άλλο, καθαρό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ, μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Την προσθέτουμε σε δόσεις στους κρόκους, ανακατεύοντας απαλά και με μεγάλες κινήσεις για να μη χάσει η μαρέγκα τον όγκο της.

Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνουμε πολύ αργά και σταδιακά καυτό ζουμί από τη μαγειρίτσα, χτυπώντας ασταμάτητα με το σύρμα. Μόλις ρίξουμε περίπου τρεις κουτάλες και το αβγολέμονο ζεσταθεί καλά, το αδειάζουμε όλο στη μαγειρίτσα και βάζουμε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά.

 

Το Kitchen Island και το MyLife σε συνεργασία με το METRO, μάζεψαν τις 10 καλύτερες συνταγές με τις οποίες θα ξετρελάνεις οικογένεια και φίλους αυτές τις μέρες. Φλαούνες, τσουρέκια, μπισκότα, γλυκά και φαγητά που θα ικανοποιήσουν μικρούς και μεγάλους. 

Φυσικά στο ηλεκτρονικό περιοδικό «Μύρισε Πάσχα» θα βρεις όλα τα tips για να μην σπάσει ούτε ένα αυγό φέτος στο βράσιμο, ιδέες για να τα διακοσμήσεις με φαντασία και φυσικά έξυπνες συνταγές για να «εκμεταλλευτείς» φαγητά και γλυκά που ίσως περισσέψουν και να δημιουργήσεις νέα, νόστιμα πιάτα.  

Μπορείς να πατήσεις εδώ για να δεις αναλυτικά, όλες τις συνταγές.

 

Home