To πιο απολαυστικό τιραμισού χωρίς γλουτένη (Βίντεο)
Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές τιραμισού, αλλά η εκδοχή του Kitchen Island είναι ακόμη πιο ιδιαίτερη και αυτό έγκειται κυρίως στα αγνά και ποιοτικά υλικά που χρησιμοποιήσαμε.
Τόσο το κακάο όσο και η λευκή σοκολάτα που έχουν συμπεριληφθεί από τη Lidl Kύπρου φέρουν τη σήμανση Rainforest Alliance Certified, με εικονίδιο ένα χαριτωμένο βατραχάκι. Η συγκεκριμένη σήμανση προσδιορίζει τα προϊόντα που προέρχονται εξ ολοκλήρου ή εν μέρει από αγροκτήματα πιστοποιημένα από τη Rainforest Alliance. Το αγρόκτημα πρέπει να ακολουθεί τις αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές του προτύπου αειφόρου γεωργίας της Rainforest Alliance. Αυτό περιλαμβάνει κριτήρια για την προστασία του περιβάλλοντος, την κοινωνική ευθύνη και την κερδοφορία. Οι κατευθυντήριες γραμμές αναπτύχθηκαν αφενός για την προστασία και διατήρηση της άγριας ζωής και των φυτών, καθώς και του εδάφους και του νερού, και αφετέρου για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των εργαζομένων, των οικογενειών τους και των τοπικών κοινοτήτων.
Φυσικά, έχει προτιμηθεί βιολογικό γάλα με ετικέτα vegan, καθώς η Lidl Kύπρου προωθεί τη συνειδητή διατροφή και τα προϊόντα με χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα. Με βάση αυτό το μοντέλο διατροφής, στοχεύει να προσφέρει στους πελάτες της την καλύτερη γκάμα προϊόντων για έναν συνειδητό και βιώσιμο τρόπο ζωής μέχρι το 2025.
Παράλληλα για να απογειωθεί η γεύση, επιλέχθηκε γιαούρτι Νώμα, μιας και σε μια εποχή που όλα γύρω μας αλλάζουν η Lidl Kύπρου δίνει προτεραιότητα και αφουγκράζεται την ανάγκη να μας προσφέρει σταθερές αξίες στην καθημερινότητά μας. Εξού και δημιούργησε τη σειρά τοπικών και ποιοτικών προϊόντων Νώμα, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε γεύσεις από διάφορα μέρη της Κύπρου, επιλέγοντας πάντα τα καλύτερα, με την ποιότητα να συναντά την τεχνογνωσία, την ιστορία κάθε τόπου, την αυθεντικότητα και τη σοβαρότητα στην παραγωγή.
Προς το παρόν μπαίνουμε στην κουζίνα και όσο απολαμβάνουμε το τιραμισού μας, μαθαίνουμε περισσότερα για τις σημάνσεις και πιστοποιήσεις της Lidl Kύπρου, πατώντας ΕΔΩ για να κατανοήσεις καλύτερα πόσο σημασία έχει η διαφάνεια που εφαρμόζει σε μια προσπάθεια να συντείνει στο να λάβεις συνειδητές αποφάσεις σχετικά με τη διατροφική αξία, τα αλλεργιογόνα και τη σφραγίδα βιωσιμότητας των όσων επιλέγεις.
Υλικά:
Για τη βρώμη
- 1.2 φλιτζάνια βρώμη
- 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους Chia
- ¼ γάλα αμυγδάλου
- 2 σφηνάκια εσπρέσο
- ½ μεζούρα πρωτεΐνης σε σκόνη βανίλιας
Για τη γκανάς εσπρέσο
- ⅓ φλιτζάνι απλό ελληνικό γιαούρτι
- 2 κουταλιές της σούπας λευκή σοκολάτα (λιωμένη)
- Κακάο σε σκόνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προσθέτεις όλα τα υλικά για τη βρώμη σε ένα μπολ. Ανακατεύεις καλά και τοποθετείς στο ψυγείο, όσο ετοιμάζεις την επικάλυψη γκανάς εσπρέσο.
- Λιώνεις τη λευκή σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων σε διαστήματα των 30 δευτερολέπτων ή σε μπεν μαρί. Ανακατεύεις με το ελληνικό γιαούρτι και τον εσπρέσο με ένα σύρμα για να διαλύσεις τους σβώλους.
- Αφαιρείς τη βρώμη από το ψυγείο και περιχύνεις τη γκανάς από πάνω. Βάζεις ξανά στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα για να σταθεροποιηθεί.
- Το πρωί, κοσκινίζεις από πάνω τη σκόνη κακάο.