Thumbnail

Πώς να φτιάξεις μια υπέροχη πίτσα... αλά γαλλικά Πώς να φτιάξεις μια υπέροχη πίτσα... αλά γαλλικά

Μια πανεύκολη συνταγή, που δε θα σε απογοητεύσει ποτέ
Κανείς δε μπορεί να αντισταθεί στην πίτσα, πόσω μάλλον όταν αυτή είναι σπιτική. Πού να ανοίγεις όμως φύλλο. Μην ανησυχείς, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Έτσι εξοικονομείς χρόνο και κυρίως ο πάγκος της κουζίνας σου θα παραμείνει πεντακάθαρος.

Αυτή η πίτσα όχι μόνο είναι πεντανόστιμη, αλλά είναι φτιαγμένη και με τα πιο αγαπημένα υλικά. Στην προκειμένη, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους η Γαλλία με την Ιταλία, μαμά-πατρίδα της πίτσας. 

Γιατί θα χρειαστείς μια μπαγκέτα, το διάσημο και τραγανό ψωμί της Γαλλίας, σε συνδυασμό με μοτσαρέλα, το δημοφιλές μαλακό τυρί της Ιταλίας. Φυσικά, θα προτιμήσεις μοτσαρέλα της επωνυμίας Vepo, που ξεχωρίζει τόσο για τη γεύση όσο και την υφή της. 

pitsa

 

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 στήθος κοτόπουλο (χωρίς κόκκαλα, κομμένο σε κομματάκια)
  • αλάτι
  • μια μπαγκέτα
  • 1/3 φλ. πέστο
  • 1/2 φλ. ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
  • 1 κουτί μοτσαρέλα Vepo (κομμένη σε μικρά κομματάκια)

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτεις το κοτόπουλο και λίγο αλάτι. Μαγειρεύεις για περίπου 10 λεπτά.
  • Βγάζεις το κοτόπουλο από τη φωτιά.
  • Κόβεις την μπαγκέτα κατά μήκος στη μέση. Απλώνεις πέστο σε κάθε μεριά, ρίχνεις από πάνω τα ντοματίνια και το κοτόπουλο.
  • Πασπαλίζεις με μοτσαρέλα και βάζεις τις μπαγκέτες στο φούρνο.
  • Ψήνεις μέχρι να λιώσει το τυρί για περίπου 10 λεπτά.

Δες το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής πιο κάτω  

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις μια πεντανόστιμη ομελέτα φούρνου με μπρόκολο και τυρί 

 

 

 

Home