Thumbnail

Σήμερα ετοιμάζουμε κρεμώδη πράσινη pasta με λιγκουίνι και κεφαλοτύρι (Βίντεο) Σήμερα ετοιμάζουμε κρεμώδη πράσινη pasta με λιγκουίνι και κεφαλοτύρι (Βίντεο)

Λαχταριστή μακαρονάδα στην οποία δεν θα μπορεί να αντισταθεί κανείς!
Εύστοχα θα μπορούσε να παρομοιάσει κανείς τα ζυμαρικά με έναν λευκό καμβά. Γιατί μαζί τους δημιουργείς τα πιο αριστοτεχνικά πιάτα, έχοντας ως σύμμαχο τα πιο ποιοτικά υλικά. 

Αυτή τη φορά, ετοιμάσου να φτιάξεις μια κρεμώδη πράσινη pasta με λιγκουίνι Compino, κεφαλοτύρι Γάλπο και βιολογικά αυγά από τη Lidl Kύπρου. Η σήμανση bio επιβεβαιώνει πως το προϊόν πληροί τις ανώτατες προδιαγραφές.

Με το σύστημα διασφάλισης ποιότητας που εφαρμόζει, η Lidl Kύπρου ελέγχει ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα, προσφέροντας έτσι υψηλής αξίας και ασφάλειας προϊόντα.  

Μπορείς να μάθεις περισσότερα σχετικά με τις σημάνσεις και πιστοποιήσεις της Lidl Kύπρου, που επιβεβαιώνουν ότι διατηρεί υψηλά πρότυπα σε σχέση με την ποιότητα των προϊόντων της, ΕΔΩ.  

Υλικά

  • 100 γραμμάρια λιγκουίνι
  • 75 γρ. μπρόκολο
  • μια χούφτα φύλλα σπανακιού
  • 1 αυγό
  • 30g κεφαλοτύρι
  • μαύρο πιπέρι
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • μεγάλη πρέζα τσίλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Προσθέτεις τα λιγκουίνι σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και μαγειρεύεις για 7-8 λεπτά. Εντωμεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύεις το αυγό, το κεφαλοτύρι και μια μεγάλη πρέζα μαύρο πιπέρι. Τα χτυπάς με ένα πιρούνι.
  • Κόβεις το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια και μετά τα 7-8 λεπτά το προσθέτεις στα ζυμαρικά μαζί με το σπανάκι.
  • Μαγειρεύεις για άλλα 2 λεπτά και μετά τα στραγγίζεις, φροντίζοντας να κρατήσεις λίγο νερό για τα ζυμαρικά.
  • Προσθέτεις μια σταγόνα από το νερό ζυμαρικών στο μείγμα αυγών και ανακατεύεις. 
  • Βάζεις τα ζυμαρικά και τα χόρτα πίσω στο τηγάνι, αλλά το κρατάς εκτός φωτιάς, προσθέτοντας το μείγμα αυγών.
  • Τα ανακατεύεις όλα μαζί μέχρι να ενωθούν. Στη συνέχεια μπορείς να επαναφέρεις το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύεις για μερικά λεπτά ακόμα μέχρι η σάλτσα να γίνει γυαλιστερή και να καλύψει τα ζυμαρικά. Μπορείς να προσθέσεις περισσότερο νερό ζυμαρικών εάν χρειαστεί. 
  • Τελειώνεις με τον χυμό λεμονιού, το τσίλι (προαιρετικά) και αλατοπιπερώνεις. Απολαμβάνεις με μπόλικο κεφαλοτύρι.

 

Home