Thumbnail

Σήμερα φτιάχνουμε κυπριακό δροσερό μαχαλεπί (Βίντεο) Σήμερα φτιάχνουμε κυπριακό δροσερό μαχαλεπί (Βίντεο)

Το απόλυτο επιδόρπιο του καλοκαιριού σερβιρισμένο με τριαντάφυλλο και μαλλί της γριάς
Το μαχαλεπί, για τους περισσότερους, είναι συνυφασμένο με τα παιδικά τους χρόνια. Την εποχή της αθωότητας και της ανεμελιάς. Που η μάνα τους, τους σέρβιρε ένα πιάτο μαχαλεπί με μπόλικο τριαντάφυλλο μετά το ατέλειωτο κυνηγητό στις αλάνες και μια μπουκιά ήταν αρκετή για να ξεχάσουν τα γδαρμένα από το παιχνίδι, γόνατα.

Γι'  αυτό και οι περισσότεροι αγαπάμε το μαχαλεπί. Είναι ένα comfort food που μας κάνει να νιώθουμε οικεία. Ασφάλεια. Που μας φέρνει κοντά στη μνήμη της πρώτης ευτυχίας. Που μας συνδέει με μια άλλη εποχή, πιο αγνή. 

Και σίγουρα, δε λογιέται καλοκαίρι χωρίς μαχαλεπί. Το απόλυτο δροσιστικό γλυκό. Μάλιστα, αυτή τη φορά, θα κάνετε τη διαφορά, αφού θα το σερβίρετε με το περιβόητο μαλλί της γριάς. Το ζαχαρωτό των παιδικών μας χρόνων, που "κουβαλά" επίσης ένα σωρό αναμνήσεις. 

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις μια πεντανόστιμη ομελέτα φούρνου με μπρόκολο και τυρί 

Τι θα χρειαστείς

 

  • 2 κ.σ. νισεστέ
  • 2 ποτήρια νερό
  • σιρόπι τριαντάφυλλου
  • ροδόσταγμα
  • μαλλί της γριάς (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση 

Βράζεις το 1 ½ ποτήρι νερό, ενώ παράλληλα διαλύεις τις 2 κουταλιές νισεστέ στο υπόλοιπο μισό ποτήρι κρύου νερού.

Ρίχνεις το διαλυόμενο μείγμα στο ζεστό νερό και ανακατεύεις συνεχώς σε χαμηλή φωτιά.

Ανακατεύεις μέχρι να γίνει διάφανο το μείγμα και να κοχλάσει.

Βάζεις το μείγμα σε πιατάκια ή μικρά κύπελα. Αφού παγώσει το μείγμα, το ξεκολλάς από τα πιατάκια και το βάζεις σε δοχείο με παγωμένο νερό στο ψυγείο, όπου και διατηρείται. 

 

 

 

 

Home