Στην παγκόσμια ημέρα pancakes φτιάχνουμε φυσικά pancakes (Βίντεο)
Πάντως, αν φτιάξεις αυτή τη συνταγή του Kitchen Island δε θα αρκεστείς μόνο σε μια τηγανίτα. Η γεύση σοκολάτας τις κάνεις ανάρπαστες ανάμεσα σε μικρούς και μεγάλους.
Για την παρασκευή τους θα χρησιμοποιήσεις τα πιο ποιοτικά υλικά, ανάμεσά τους βιολογικό αλεύρι με τη σήμανση bio από τη Lidl Kύπρου, η οποία επιβεβαιώνει πως το προϊόν πληροί τις ανώτατες προδιαγραφές. Με το σύστημα διασφάλισης ποιότητας που εφαρμόζει, ελέγχει ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα, προσφέροντας έτσι υψηλής αξίας και ασφάλειας προϊόντα.
Παράλληλα, η συγκεκριμένη συνταγή περιέχει κακάο με τη σήμανση Rainforest Alliance Certified, η οποία προσδιορίζει τα προϊόντα που προέρχονται εξ ολοκλήρου ή εν μέρει από αγροκτήματα που είναι πιστοποιημένα από τη Rainforest Alliance. Το αγρόκτημα πρέπει να ακολουθεί τις αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές του προτύπου αειφόρου γεωργίας της Rainforest Alliance. Αυτό περιλαμβάνει κριτήρια για την προστασία του περιβάλλοντος, την κοινωνική ευθύνη και την κερδοφορία. Οι κατευθυντήριες γραμμές αναπτύχθηκαν αφενός για την προστασία και διατήρηση της άγριας ζωής και των φυτών, καθώς και του εδάφους και του νερού, και αφετέρου για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των εργαζομένων, των οικογενειών τους και των τοπικών κοινοτήτων.
Μπορείς να μάθεις περισσότερα σχετικά με τις σημάνσεις και πιστοποιήσεις της Lidl Kύπρου, που επιβεβαιώνουν ότι διατηρεί υψηλά πρότυπα σε σχέση με την ποιότητα των προϊόντων της, ΕΔΩ.
Υλικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. κακάο ή σκόνη πρωτεΐνης σοκολάτας
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι γάλα χωρίς γαλακτοκομικά
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας
- ½ κ.γ. βανίλια
Υλικά σάλτσας σοκολάτας:
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας
- 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- ¼ κ.γ. βανίλια
- 2 κ.γ. σκόνη πρωτεΐνης σοκολάτας
- 1 ½ κ.γ. κακάο
Εκτέλεση
- Προσθέτεις όλα τα υλικά για τις τηγανίτες σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύεις καλά.
- Βουτυρώνεις το τηγάνι με λάδι καρύδας και προσθέτεις περίπου ¼ φλιτζανιού από το μείγμα στο τηγάνι για κάθε τηγανίτα.
- Μαγειρεύεις κάθε τηγανίτα για 2-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Για να φτιάξεις τη σάλτσα, ξεκινάς λιώνοντας πρώτα το λάδι καρύδας.
- Στη συνέχεια, προσθέτεις το σιρόπι σφενδάμου, τη σκόνη πρωτεΐνης σοκολάτας και το κακάο. Τα ανακατεύεις μαζί.
- Περιχύνεις τις τηγανίτες με τη σάλτσα σοκολάτας.
- Προαιρετικά, προσθέτεις από πάνω φρούτα της αρεσκείας σου.