«Ταξιδεύουμε» στη Ταϊλάνδη, φτιάχνοντας Kung Pao Chicken με προϊόντα Exotic Food
Η Κρίστη Αγαπίου σού δείχνει πώς να φτιάξεις ένα πιάτο πλούσιο σε γεύση, που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο
Υλικά:
Για τη μαρινάδα:
- 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, κομμένα σε μπουκιές
- 2 κ.σ. Exotic Food light soy sauce
- 2 κ.σ. white rice vinegar
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 ασπράδι αυγού (προαιρετικά)
Για τη σάλτσα:
- 4 κ.σ. Exotic Food soy sauce
- 2 κ.σ. ξύδι από λευκό ρύζι
- 1 κ.σ. Exotic Food hoisin sauce
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ
- 4 κ.σ. νερό
Για το stir-fry:
- 2 κ.σ. Exotic Food Sesame oil
- 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένες νιφάδες τσίλι (προσθέστε περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το πόση θερμότητα σας αρέσει)
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (1 κ.σ. πάστα σκόρδου)
- 2 ιντσών κομμάτι τζίντζερ, κιμά (1 κσ πάστα τζίντζερ)
- 1/2 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
- 1/2 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κύβους
- 1/4 κούπας ανάλατα καβουρδισμένα φιστίκια
- 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (λευκά και πράσινα μέρη)
Δες την εκτέλεση πιο κάτω: