Thumbnail

Αποζημίωση 152.000 ευρώ στην πρώην σύζυγο για τις οικιακές δουλειές που έκανε επί 27 χρόνια Αποζημίωση 152.000 ευρώ στην πρώην σύζυγο για τις οικιακές δουλειές που έκανε επί 27 χρόνια

Αν μας ρωτάς, είναι λίγα. Πολύ λίγα
Πόσες γυναίκες δε σκέφτηκαν πάνω στην απελπισία τους ότι κανονικά θα έπρεπε να αμείβονται για όσα προσφέρουν στο σπίτι τους. Αν έχεις δικό σου σπιτικό, ξέρεις καλά πως οι δουλειές δεν τελειώνουν ποτέ και καθημερινά δίνεις ένα ατέρμονο αγώνα να τα προλάβεις όλα. Μια 70χρονη γυναίκα, αποφάσισε μετά από 27 χρόνια, να διεκδικήσει όλα όσα πρόσφερε στον πρώην σύζυγό της. Και τα κάταφερε!

Η 70χρονη γυναίκα από την Αργεντινή, παρά το πτυχίο της στα οικονομικά, όταν παντρεύτηκε αποφάσισε να το κρεμάσει στον τοίχο και να αφιερωθεί στην ανατροφή των παιδιών της και το νοικοκυριό

Ωστόσο, το 2009 ο σύζυγος τής ζήτησε διαζύγιο όταν εκείνη ήταν 60 ετών. 

Εκείνη, φανερά απογοητευμένη από την εξέλιξη της ζωής της, αφού έμεινε μετέωρη και ευάλωτη σε οικονομικό επίπεδο, τον έσυρε στο δικαστήριο, αξιώνοντας αποζημίωση για τις δουλειές που έκανε για τόσα χρόνια. Το δικαστήριο της Αργεντινής επέβαλε στον άνδρα να αποζημιώσει την πρώην σύζυγό του με το ποσό των 8 εκατομμυρίων πέσο, το οποίο αντιστοιχεί περίπου σε 152.000 ευρώ. 

Το αιτιολογικό πίσω από την απόφαση ήταν πως η οικονομική εξάρτηση των γυναικών από τους συζύγους τους είναι ένας από τους κεντρικούς μηχανισμούς μέσω των οποίων εκείνες υποτάσσονται στην κοινωνία. Το γεγονός ότι την εγκατέλειψε στα 60 της, ηλικία κατά την οποία οι γυναίκες λαμβάνουν σύνταξη, ενώ εκείνη είχε αποκλειστεί από την αγορά εργασίας λόγω του γάμου τους, ήταν ο λόγος που το δικαστήριο πήρε το μέρος της! Και πολύ καλά, έκανε. 

Διάβασε ακόμη: 

Το συγκλονιστικό βίντεο της Μilla Jovovich κατά του νέου νόμου της πολιτείας της Alabama

Ο δημόσιος θηλασμός σε Κύπρο και εξωτερικό

 

Πηγή 

 

 

Home