Thumbnail

Κόβουν σκηνή από το Toy Story 2 επειδή τη θεώρησαν ως σεξιστική, 20 χρόνια μετά Κόβουν σκηνή από το Toy Story 2 επειδή τη θεώρησαν ως σεξιστική, 20 χρόνια μετά

Ποια σχέση έχει το κίνημα #MeToo;
Είκοσι χρόνια έχουν περάσει από το Toy Story 2. Επανακυκλοφορεί όμως από τη Disney, με αφορμή το Toy Story 4, που «σπάει ταμεία» σε όλο τον κόσμο. Μόνο που στη νέα έκδοση σε DVD και Blue Ray, μια σκηνή έχει κοπεί, καθώς εύλογα παραπέμπει στο σκάνδαλο Harvey Weinstein, άσχετα εάν τo 1999 που κυκλοφόρησε η ταινία, ούτε σκάνδαλο υπήρχε, ούτε κίνημα #MeToo.


Ποιά είναι η επίμαχη σκηνή; Όταν ο Στίνκι Πιτ υπόσχεται σε δύο κούκλες Barbie να τους εξασφαλίσει μια θέση στην επόμενη ταινία, την τρίτη κατά σειρά. Μπορεί όταν γυρίστηκε η ταινία, να μην είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο Weinstein, αλλά σήμερα μια σκηνή και μάλιστα σε ταινία animation, που παραπέμπει στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις των μεγαλοπαραγωγών του Hollywood, καθόλου πλάκα δεν έχει. 

Οι animated ταινίες που αξίζει να δεις

Βέβαια, το κόψιμο της συγκεκριμένης σκηνής δεν ανακοινώθηκε επίσημα από τη Disney, αλλά τίποτα δεν ξεφεύγει από τους παρατηρητικούς χρήστες του διαδικτύου και της πλατφόρμας Reddit, ενώ αναφέρθηκε και σε δημοσίευμα του Release News. 

Toy Story 4: Σύντομα στους κινηματογράφους

Αξιοσημείωτο είναι ότι το περιστατικό σημειώθηκε λίγους μήνες αργότερα αφότου είδαν το φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες ηθοποιών που κατηγορούν τον σκηνοθέτη του Toy Story 2 για σεξουαλική παρενόχληση, γεγονός που του στοίχισε τη θέση του ως επικεφαλής της Pixar

Η ταινία «Pokémon: Detective Pikachu» στους κινηματογράφους

Πηγή 

 

Home