Thumbnail

Αλέξης Αλεξίου: Μας μυεί στην τέχνη της ζυθοποιίας Αλέξης Αλεξίου: Μας μυεί στην τέχνη της ζυθοποιίας

Ο Αλέξης Αλεξίου, ένας από τους τέσσερις ιδιοκτήτες του Πίβο Microbrewery, είναι εμφανώς ένας forward thinker
Ο Αλέξης Αλεξίου έκανε μια καθοριστική κίνηση στη ζωή του. Παράτησε την πληροφορική, επέστρεψε από την Τσεχία και δημιούργησε ένα μικροζυθοποιείο στη χώρα μας. Οπότε, το είναι ένα από τα νέα πρόσωπα της καμπάνιας της Τράπεζας Κύπρου, «Σε κάθε επόμενη κίνηση», ήταν απλώς ένα φυσικό βήμα.

Όσο ο Αλέξης Αλεξίου βρισκόταν στην Τσεχία για σπουδές στην πληροφορική, ασχολήθηκε κυρίως με την παραγωγή μπύρας σε μικροζυθοποιία και στο τέλος κατέληξε να μάθει περισσότερα γι' αυτή την υπέροχη τέχνη παρά για το αντικείμενο των σπουδών του. 

Πριν από 11 χρόνια αποφάσισε να επιστρέψει στην Κύπρο και να δημιουργήσει το δικό του μικροζυθοποιείο. Μια καθοριστική κίνηση για εκείνον, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια. Το Πίβο Microbrewery κατάφερε να ξεχωρίσει, δείχνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ευαισθησία που έχει η απαστερίωτη και αφιλτράριστη μπύρα.

PIVO

Μαζί με την ομάδα του Πίβο Microbrewery προσπαθούν να διατηρούν την ισορροπία μεταξύ αυτών που θέλουν να κτίσουν στο παρόν και να διευρύνουν στο μέλλον. Γι΄αυτό και ο Αλέξης πιστεύει πως η  «επανάσταση» της κραφτ μπύρας είναι έτοιμη να αρχίσει στην Κύπρο και ως forward thinker περιμένει τη μέρα που εμείς οι Κύπριοι θα εκλαμβάνουμε την μπύρα ως κάτι το πιο ποιοτικό. Αυτό θα μας οδηγήσει στο να προτιμάμε να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας ποτό από μικροζυθοποιίες, που θα συνεχίσουν να «βλαστούν» -σαν τα μανιτάρια μετά τη βροχή-, σε διάφορες πόλεις και χωριά στην Κύπρο, όπως δήλωσε και στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Avant Garde και μπορείς να διαβάσεις ΕΔΩ 

Στο βίντεο που ακολουθεί η συμμετοχή του Αλέξη Αλεξίου στην καμπάνια «Σε κάθε επόμενη κίνηση» 

 

Home