Thumbnail

Η Μεγαλύτερη Εκστρατεία Εθελοντισμού στην Κύπρο έρχεται!  Η Μεγαλύτερη Εκστρατεία Εθελοντισμού στην Κύπρο έρχεται! 

Το Let’s do it! Cyprus, αποτελεί μέρος της δράσης Let’s do it! World

Το Δίκτυο Εθελοντών Together Cyprus σε συνεργασία με το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος , διοργανώνουν την παγκύπρια εκστρατεία καθαρισμού “Let’s Do It! Cyprus 2021 ” κατά την εβδομάδα 25 Οκτωβρίου- 31 Οκτωβρίου 2021 με θεματική #ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ

Σκοπός της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν την προστασία, διατήρηση και αειφόρο διαχείριση του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος. 

Στα πλαίσια της εκστρατείας και για πρώτη φορά φέτος, το Τμήμα Δασών παρέχει ένα διαδραστικό χάρτη με SOS περιοχές όπου πολίτες - εθελοντές μπορούν να έρθουν και να συνδράμουν στην προστασία και διατήρηση των δασικών περιοχών της Κύπρου. Σημαντικό είναι επίσης ότι το ίδιο Τμήμα Δασών στα πλαίσια της στήριξής του, προσφέρει εσκαφείς και άλλα συγκεκριμένα οχήματα για να ενισχύσει τον καθαρισμό σε δύσβατες περιοχές. Για καλύτερο συντονισμό , όλοι οι εθελοντές προτρέπονται μαζί με την εγγραφή τους εδώ να πάρουν τηλέφωνο στο 70005022 ή να αποστείλουν email με την τοποθεσία της αρεσκείας τους στο [email protected]

https://tinyurl.com/letsdoitcyprus

Επιπρόσθετα, καθαρισμοί μπορούν να γίνουν σε άλλες τοποθεσίες φυσικής ομορφιάς όπως :

Καθαρισμός σε 10 πάρκα που έχουν κατοχυρωθεί ως Εθνικά Δασικά Πάρκα: 
Παιδαγωγική Ακαδημία / Δάσος Λιοπετρίου / Αθαλάσα / Τρόοδος / Κάβο Γκρέκο / Πολεμίδια / Ριζοέλια / Άγιος Νίκανδρος / Πέτρα του Ρωμαίου / Μαχαιρά 

Άλλες βασικές τοποθεσίες:
Φράγμα Γερμασόγιας / Φυσικό μονοπάτι Καληδόνια / Καταρράκτες Μιλομέρη / Γέφυρα Μηλιάς / Πάρκο Εθνών / Βοτανικοί Κήποι Αθαλάσσας / Φράγμα Ξυλιάτου / Φυσικό Μονοπάτι Αφροδίτης / Γιοφύρι του Τζελεφού / Γαρύλλης - Ποταμοί Γιαλιάς 

Τόσο για τον καθαρισμό σε χερσαία γη όσο και στις θάλασσες (ακτές και βυθούς) οι εθελοντές προτρέπονται να ρωτήσουν τις κοινότητες ή τους δήμους για προτεινόμενες περιοχές. 

Το Let’s do it! Cyprus, αποτελεί μέρος της δράσης Let’s do it! World και World Cleanup Day, δύο παγκόσμιων εκστρατειών, που σκοπό έχουν να απαλλάξουν τις φυσικές περιοχές του κόσμου από σκουπίδια. Ταυτόχρονα, αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα που έχει οργανωθεί ανά το παγκόσμιο.

Μέχρι το 2019 η Κύπρος ήταν η 2η χώρα στην παραγωγή σκουπιδιών στην Ευρώπη. Η εκστρατεία Let’s Do It! Cyprus δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 2012, μετρώντας πέραν των 165 χιλιάδων εθελοντών, και απαλλάσσοντας την Κύπρο από εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών, που βρίσκονταν στους δρόμους, στις πόλεις και στο φυσικό περιβάλλον του τόπου μας. 

Στόχος της εκστρατείας είναι η συμμετοχή και η ενημέρωση όσο μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού με στόχο να ξεπεράσουμε το φράγμα των 50,000 εθελοντών, έτσι ώστε το μήνυμά να φτάσει σε ολόκληρη την Κύπρο και να ακουστεί ηχηρό σε όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό το λόγο η ενεργοποίηση και ενημέρωση του κάθε πολίτη αποτελούν σημαντικές στρατηγικές επιτυχίες, για μια Κύπρο καθαρή και όμορφη! 

Όπως και πέρσι, η εκστρατεία θα προχωρήσει με έμφαση την ατομική πρωτοβουλία και ευθύνη στους υπαίθριους χώρους, συμμορφούμενο με τις διατάξες του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του COVID-19 Διάταγμα (Αρ.7) του 2020. 

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί ιδιαίτερα τόσο τους εθελοντές, όσο και τους χορηγούς,  για τη διαχρονική στήριξη και την γενναιόδωρη προσφορά τους, χωρίς την οποία η εκστρατεία δε θα ήταν εφικτή. Οι οργανισμοί που συνέβαλαν στη φετινή διοργάνωση είναι οι ακόλουθοι:

Premier Χορηγοί 
U.S. Embassy in Cyprus
LIDL 
 
Platinum Χορηγοί 
Hellenic Tzilalis 
 
Strategic Xoρηγοί 
Ηellenic Bank 
Cyta
ΟΠΑΠ Κύπρου
 Τσιμεντοποιία Βασιλικού 
ΟΝΕΚ 
Petrolina 
 
Ασημένιοι Χορηγοί 
ΧΜ 
Andrey & Julia Dashin’s Foundation 
Eureka (mr. Bin) 
 
Μπρονζέ Χορηγοί
Playtech 
 
Υποστηρικτές 
GAP AKIS EXPRESS 
Eθνική Αρχή Στοιχημάτων 
ΑΗΚ 
Βrickcube 
White Gecko 
PWC 
CIIM 
Τμήμα Δασών
 
Χορηγοί Επικοινωνίας 
ΡΙΚ (Αποκλειστικός Χορηγός Επικοινωνίας) 
Digital Tree (Αποκλειστικός Χορηγός Διαδικτυακής Επικοινωνίας) 


Ακολουθείστε την εκστρατεία στο  Facebook και Instagram
#stoxerisou #letsdoitcyprus #2021


 

Home