Thumbnail

Η μεγαλύτερη Περιβαλλοντική Εβδομάδα Καθαρισμού έφτασε στο τέλος της  Η μεγαλύτερη Περιβαλλοντική Εβδομάδα Καθαρισμού έφτασε στο τέλος της 

Let’s Do It! Cyprus – Αποτελέσματα

Με κύριο μήνυμα «την απαλλαγή της φύσης της Κύπρου από τα σκουπίδια και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία, διατήρηση και αειφόρο διαχείριση του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος» ολοκληρώθηκε η μεγάλυτερη εκστρατεία καθαρισμού στις 31 Οκτωβρίου.

 
Το Δίκτυο Εθελοντών Together Cyprus σε συνεργασία με το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος και το Τμήμα Δασών ευχαριστούν όλους τους χορηγούς για την πολύτιμη τους στήριξη ενώ παράλληλα συγχαίρουν ολόκαρδα όλους τους εθελοντές -μικρούς και μεγάλους- για την πολύτιμη στήριξή τους επί του σημαντικού αυτού έργου. 


Συνολικά κατά τη διάρκεια όλης της εκστρατείας, πάνω από 700 ομάδες και 18,000 εθελοντές ένωσαν δυνάμεις για να μαζέψουν συλλογικά 145 τόνους σύμμικτων σκουπιδιών και 41 τόνους PMD. 
Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, έλαβαν μέρος εκατοντάδες σχολεία από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (συμπεριλαμβανόμενων και νηπιαγωγείων) ενώ υπήρχε μαζική προσέλευση εταιριών, οργανισμών και άτυπων ομάδων που ενώθηκαν για ένα και μόνο σκοπό -μια πιο καθαρή και υγιή Κύπρο. Για ακόμη μια χρονιά, συγκινητική ήταν και η ανταπόκριση δημόσιων φορέων όπως η Εθνική Φρουρά, το Τμήμα Περιβάλλοντος, η Πυροσβεστική Κύπρου, η Αστυνομία Κύπρου και η Αρχή Λιμένων Κύπρου που προσέφεραν τον πολύτιμο τους χρόνο καθαρίζοντας διάφορα σημεία σε πάρκα και θάλασσες. 

Για πρώτη φορά φέτος, υπήρξε επίσης η μαζική προσέλευση των Υπουργείων της Κύπρου με τους ίδιους τους Υπουργούς καθώς και ξένα Διπλωματικά Σώματα και Πρεσβείες να καθαρίζουν τόνους από σκουπίδια σε διάφορες SOS περιοχές της Κύπρου. 

Το Let’s do it! Cyprus, αποτελεί μέρος της δράσης Let’s do it! World και World Cleanup Day, δύο παγκόσμιων εκστρατειών, που σκοπό έχουν να απαλλάξουν τις φυσικές περιοχές του κόσμου από σκουπίδια. Ταυτόχρονα, αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα που έχει οργανωθεί ανά το παγκόσμιο.

Ο Πρόεδρος του Together Cyprus,  Ανδρέας Αγγελή σχολίασε τα αποτελέσματα λέγοντας «Είμαστε πραγματικά πολύ περήφανοι που εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας και γενικής ψυχικής κούρασης, ο κόσμος της Κύπρου μας έχει αποδείξει για ακόμη μια φορά πως όταν υπάρχει η θέληση, υπάρχει και ο τρόπος. Τηρώντας όλα τα μέτρα και με έμφαση την ατομική ευθύνη, η Κύπρος είναι από τις λίγες χώρες  ανάμεσα στις 180 που συγκεντρώνει συλλογικά ένα τόσο μεγάλο αριθμό σε σχέση με τον πλυθησμό της. Η συγκίνηση μας είναι πολύ μεγάλη». 

Σημειώνεται ότι ενώ η βδομάδα καθαρισμού έχει τελειώσει, το Let’s Do It! Cyprus συνεχίζει τους καθαρισμούς του ολόχρονα και μέχρι την επόμενη εκστρατεία. Για να οργανώσετε τον δικό σας καθαρισμό επικοινωνήστε  μέσω email στο [email protected] ή μέσω τηλεφώνου στο 70005022

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί ιδιαίτερα τόσο τους εθελοντές, όσο και τους χορηγούς,  για τη διαχρονική στήριξη και την γενναιόδωρη προσφορά τους, χωρίς την οποία η εκστρατεία δε θα ήταν εφικτή. Οι οργανισμοί που συνέβαλαν στη φετινή διοργάνωση είναι οι ακόλουθοι:


Premier Χορηγοί 
U.S. Embassy in Cyprus
LIDL 
 
 Platinum Χορηγοί 
Hellenic Tzilalis 
Strategic Xoρηγοί 
Ηellenic Bank 
Cyta
ΟΠΑΠ Κύπρου
 Τσιμεντοποιία Βασιλικού 
ΟΝΕΚ 
Petrolina 
 
Ασημένιοι Χορηγοί 
ΧΜ 
Andrey & Julia Dashin’s Foundation 
Eureka (mr. Bin) 
 
Μπρονζέ Χορηγοί
Playtech 
 
Υποστηρικτές 
GAP AKIS EXPRESS 
Eθνική Αρχή Στοιχημάτων 
ΑΗΚ 
Βrickcube 
White Gecko 
PWC 
CIIM 
 
Χορηγοί Επικοινωνίας 
ΡΙΚ (Αποκλειστικός Χορηγός Επικοινωνίας) 
Digital Tree (Αποκλειστικός Χορηγός Διαδικτυακής Επικοινωνίας) 

Home