Thumbnail

Κανείς δεν είναι μόνος στη μάχη κατά του καρκίνου Κανείς δεν είναι μόνος στη μάχη κατά του καρκίνου

Διαχρονικός και πολύτιμος συνεργάτης του Αντικαρκινικού Συνδέσμου, η Τράπεζα Κύπρου
Mε την πανδημία, όλοι λίγο-πολύ, περνάμε δύσκολα. Δεν πρέπει όμως απορροφημένοι στον μικρόκοσμό μας να ξεχνάμε τους συνανθρώπους μας που δίνουν καθημερινά γενναία μάχη με τον καρκίνο. Γι΄αυτό, όλοι μας, πρέπει να δείχνουμε έμπρακτα τη στήριξη και τη συμπαράστασή μας.

Ως γνωστόν, η μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Κύπρο, είναι η πορεία Χριστοδούλας. Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1976, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα καρκίνου και παράλληλα την εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών πόρων, για τη λειτουργία των πολλαπλών προγραμμάτων και υπηρεσιών, που προσφέρονται δωρεάν προς τους καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου.  

Μια πορεία αφιερωμένη στη μνήμη της Χριστοδούλας, από τον Αγίο Μέμνονα Αμμοχώστου, που μέχρι σήμερα θεωρείται σύμβολο του αγώνα για την πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου.

ΔΙΑΒΑΣΕ: Ποιά ήταν η Χριστοδούλα, η γυναίκα-σύμβολο για τον αγώνα των καρκινοπαθών;

people

Παράλληλα, αποτελεί κύρια πηγή εσόδων του Συνδέσμου Ο Αντικαρκινικός  Σύνδεσμος Κύπρου για 49 ολόκληρα χρόνια παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας προς τους συνανθρώπους μας με εμπειρία καρκίνου, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, ενώ παράλληλα στηρίζει τις οικογένειες και τους φροντιστές τους.

Δυστυχώς, η φετινή πορεία Χριστοδούλας που ήταν προγραμματισμένη για τον Μάιο, ακυρώθηκε ένεκα της κατάστασης με τη νόσο COVID- 19. Γεγονός που αναπόφευκτα έπληξε σημαντικά τους οικονομικούς πόρους του Συνδέσμου, o οποίος παρά την πανδημία προσάρμοσε τις υπηρεσίες του και συνέχισε να είναι δίπλα στους ασθενείς που τον χρειάζονταν. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Thumbnail

Έτσι, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος  μαζί με την Τράπεζα Κύπρου, που για 22 χρόνια αποτελεί τον διαχρονικό του σύμμαχο στη μάχη ενάντια στον καρκίνο, πραγματοποιούν φέτος έναν διαφορετικό έρανο, προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα

Συγκεκριμένα, από τις 24 Αυγούστου μέχρι και τις 13 Σεπτεμβρίου, το #SupportCY και το Σχέδιο «Ανταμοιβή» υποστηρίζουν τη φετινή εκστρατεία, στο πλαίσιο της οποίας θα στηθούν δεκάδες κουμπαράδες σε όλη την Κύπρο, όπως σε χώρους εστίασης, υπεραγορές, καφετέριες, καταστήματα, και εμπορικά κέντρα. Παράλληλα, κατά το διάστημα αυτό οι εθελοντές του Σύνδεσμου θα βρίσκονται σε μερικά από αυτά τα σημεία για τον καθιερωμένο έρανο. 

Μέχρι σήμερα, η Τράπεζα Κύπρου έχει συμβάλλει με διάφορους τρόπους στη συλλογή χρημάτων για τον Σύνδεσμο και το Νοσηλευτικό Κέντρο «Αροδαφνούσα». Περισσότεροι από 850 εθελοντές, μέλη του προσωπικού της Τράπεζας, βοηθούν, διοργανώνοντας και συμμετέχοντας σε εράνους, παζαράκια, προγεύματα, ψυχαγωγικές βραδιές και άλλες εκδηλώσεις. Παράλληλα, η ομάδα δρομέων της Τράπεζας συμμετέχει σε μαραθώνιους εντός και εκτός Κύπρου. Ενδεικτικά, να σημειώσουμε πως το 2018 συγκεντρώθηκε το ποσό των €485.000 και το 2019 έφτασε τις €530.000. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξεως του 11.19%.  

Τα πιο πάνω ποσά, μόνο ένα πράγμα αποδεικνύουν. Ότι όλοι μαζί μπορούμε, γιατί αυτή η μάχη είναι κοινή. Φέτος ειδικά, ένεκα της πανδημίας, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και να στηρίξουμε αυτούς που χρειάζονται φροντίδα και στήριξη γιατί διανύουν μια δύσκολη διαδρομή. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάνε ποτέ, πως ό,τι και αν γίνει, θα είμαστε δίπλα τους! 

Thumbnail

 

 

 


 

Home