Thumbnail

Mην ξεχνάς μέσα στον πανικό του κορωνοϊού πάνω από όλα να είσαι άνθρωπος Mην ξεχνάς μέσα στον πανικό του κορωνοϊού πάνω από όλα να είσαι άνθρωπος

Όσο φοβισμένος και αν είσαι για το άγνωστο, μην αντιμετωπίζεις όσους νοσούν με τον ιό σαν αποδιοπομπαίους τράγους
Nα θυμάσαι πως ενδεχομένως εκείνοι, που πρέπει να απομονωθούν από όλους εμάς, να είναι πολύ πιο φοβισμένοι από σένα.

Όσοι είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα από τον κορωνοϊό, ανάλογα με την καθοδήγηση του εκάστοτε υπουργείου Υγείας κάθε χώρας, καλούνται να ακολουθήσουν το σχετικό πρωτόκολλο και να μείνουν είτε σε καραντίνα στο νοσοκομείο, είτε σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Σε αυτή την ιστοσελίδα θα βρεις όλες τις πληροφορίες για τον κορωνοϊό

Είναι απόλυτα λογικό και κατανοητό εάν είναι γνωστός μας να φοβηθούμε, να μας πιάσει πανικός και ακόμη και αν δεν ήρθαμε σε επαφή μαζί του για αρκετό χρονικό διάστημα -άρα δεν τίθεται θέμα να μας έχει μεταδόσει τον ιό- να ανησυχούμε για τη δική μας υγεία και των οικείων μας. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τη διαχείρηση του κορωνοϊού  

Πρώτα, απ' όλα, πρέπει να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου ότι εκείνος που νοσεί από τον ιό δεν είχε και δεν έχει καμία πρόθεση να τον μεταδώσει σε κανέναν. Εδώ είναι που έρχεται και το τεράστιο κεφάλαιο της υπευθυνότητας και της κοινωνικής ευθύνης. Όποιος ταξιδεύσει ή έχει ταξιδέψει ειδικά σε χώρες που βρίσκονται στην κατηγορία 1 σύμφωνα με τις ταξιδιωτικές οδηγίες που εκδίδει κάθε χώρα, οφείλει να τις τηρήσει μόλις επιστρέψει. Ασχέτως αν έχει δουλειά, υποχρεώσεις που τρέχουν, αν πρέπει να αυτοπεριοριστεί προληπτικά, οφείλει και ΠΡΕΠΕΙ να το πράξει. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Πώς να προστατεύεις το κατοικίδιο σου από τον κορωνοϊό;

PEOPLE

Ο κορωνοϊός, όπως έχει διαφανεί, είναι εξαιρετικά μεταδοτικός, άρα μόνο αν ο καθένας από εμάς ξεχωριστά ακολουθεί τις οδηγίες που μας δίνονται από τα αρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες, θα μπορέσουμε να περιορίσουμε την εξάπλωσή του. 

Παράλληλα, συμπεριφερόμαστε με σύνεση, δεν παίρνουμε όλα τα αντισηπτικά, χαρτιά υγείας, κονσέρβες που βρίσκουμε μπροστά μας. Άλλο η προνοητικότητα και άλλο η υστερία. Πρέπει να έχουμε ενσυναίσθηση, να σκεφτόμαστε πέρα από το ΕΓΩ και το ΕΜΕΙΣ. Όσο και αν ανησυχούμε για εμάς, για τα παιδιά μας, υπάρχουν πολύ πιο ευάλωτοι συνάνθρωποί μας από εμάς. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Πώς να μιλήσεις στο παιδί σου για τον κορωνοϊό

Το ότι πρέπει να αυτοπεριοριστούμε όσο γίνεται αυτό το διάστημα στα σπίτια μας και να αποφεύγουμε τις μαζικές συγκεντρώσεις, δε σημαίνει πως πρέπει να κλειστούμε στον μικρόκοσμό μας

Ο λόγος που η κύρια φωτογραφία αυτού του άρθρου είναι ένα ζευγάρι ηλικωμένων είναι για να υπενθυμίσει σε όλους εμάς πόσο πολύ πρέπει να τους προσέχουμε. Στα άτομα των 80 ετών και άνω, η θνησιμότητα φτάνει το 14.8%. Το ότι αυτά τα άτομα είναι κάποιας ηλικίας, δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως πρέπει να αδιαφορούμε. Σίγουρα, αυτοί είναι πιο τρομοκρατημένοι από εμάς. Ας τους δείξουμε το νοιάξιμο μας έστω και με ένα απλό τηλεφώνημα. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Βασικά beauty tips στην εποχή του κορονοϊού

Αν πάλι ένας γνωστός μας, νοσεί με τον ιό και βρίσκεται κλεισμένος στο σπίτι, ας του στείλουμε ένα μήνυμα για να δούμε πώς εξελίσσεται η ανάρρωσή του. Αν ξέρει πως μια τέτοια δύσκολη στιγμή δεν είναι μόνος και πως κάποιος τον σκέφτεται, αυτό ενδεχομένως να είναι πολύ πιο πολύτιμο από όσο νομίζεις. 

 

 

Home