Οι αλλαγές που θα γίνουν στα αθηναϊκά μπουζούκια λόγω του covid-19

Καταρχάς να πούμε, ότι πολλά από τα νυχτερινά μαγαζιά δεν πρόκειται να ανοίξουν για το κοινό με τις υπάρχουσες συνθήκες. Μάλιστα, ορισμένα μεγάλα παραλιακά clubs και κάποιες πίστες θα μείνου εκτός παιχνιδιού. Όπως αναφέρουν τα αθηναϊκά Μέσα ενημέρωσης, τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν καθιστούν τη λειτουργία τους αδύνατη. Ευτυχώς για τους λάτρεις της πίστας, τα μπουζούκια θα ανεβάσουν νέα σχήματα με μικρά και μεγάλα ονόματα, αλλά όσα θα δούμε να λαμβάνουν χώρα στα κέντρα διασκέδασης της Ελλάδας, ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Διάβασε ακόμη: Μετά την καραντίνα, αυτά τα 5 πράγματα δεν θα τα ξαναδείς σε εστιατόρια

Δες ποιές είναι οι πρώτες αλλαγές που έχουν πέσει στο τραπέζι, προκειμένου να δουλέψουν τα μαγαζιά, αλλά και να εξασφαλιστεί η υγεία εργαζομένων και θαμώνων. Θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες ασφαλείας, και οι επειχειρηματίες φέτος θα πασχίσουν για να βρουν τη «χρυσή τομή», ώστε να μην πληρώσουν πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ.

  • Τα μπουζούκια έχει ξεκαθαριστεί πως θα λειτουργήσουν με ειδικούς κανόνες και μέγιστο αριθμό επισκεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι, κάθε βράδυ τα μαγαζιά θα μπορούν να υποδεχτούν περίπου τους μισούς θαμώνες σε σχέση με το παρελθόν καθώς επιβάλλονται οι αποστάσεις 1,5 μέτρου μεταξύ τους.
  • Συγκεκριμένος αριθμός ατόμων θα επιτρέπεται να περνά την πόρτα της εισόδου, πράγμα που συνεπάγεται… αναμονή αρκετών λεπτών μέχρι να τακτοποιηθούν όλοι στα τραπέζια τους.
  • Στην είσοδο θα βρίσκεται υπάλληλος με απολυμαντικό χεριών προκειμένου να βεβαιωθεί πως όλοι όσοι εισέρχονται στο χώρο έχουν απολυμάνει τα χέρια τους.

Όταν καταφέρει κάποιος να μπει στο χωρό, υπάρχουν άλλες προϋποθέσεις! Απολυμάνσεις, μάσκες, γάντια και… πλαστικά ποτήρια, είναι απαραίτητα για όλους

  • Όλο το προσωπικό θα είναι υποχρεωμένο να υποδέχεται τον κόσμο με μάσκα και γάντια, «αξεσουάρ» που επιβάλλεται να φορούν συνεχώς. Εργαζόμενοι στην υποδοχή, τη γκαρνταρόμπα, το μπαρ, το σέρβις, την κουζίνα, τα λουλούδια, τις φωτογραφίες και τις τουαλέτες απαγορεύεται να αποχωριστούν τη μάσκα και τα γάντια τους καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, της προετοιμασίας και της καθαριότητας μετά το φινάλε. Το ίδιο και οι μετρ. Μετά από κάποια ώρα, αυτά θα αντικαθίστανται, όχι όμως μπροστά στους πελάτες αλλά σε απόσταση ασφαλείας.
  • Τα τραπέζια θα απολυμαίνονται σχολαστικά και πριν την είσοδο του κοινού και αμέσως μετά την αποχώρηση κάποιας παρέας, προκειμένου οι επόμενοι πελάτες να βρουν το τραπέζι τους καθαρό. Στο τραπέζι έχει πέσει και η ιδέα της χρήσης πλαστικών δίσκων λουλουδιών, προκειμένου να συλλέγονται και να πετιούνται και όχι να επαναχρησιμοποιούνται όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.
  • Τα ποτά θα σερβίρονται πλέον σε πλαστικό ποτήρι μιας χρήσης και υποχρεωτικά με καλαμάκι.
  • Συζητήσεις φαίνεται να γίνονται και με τις ποτοποιίες, προκειμένου να κλείσουν deals για συσκευασμένους ξηρούς καρπούς και όχι χύμα, οι οποίοι θα δίνονται σφραγισμένοι στο κοινό. Η διαφορά στο κόστος; Σε αυτήν την περίπτωση είναι τεράστια…

Διάβασε ακόμη: Έχεις αναρωτηθεί πώς θα είναι τα ταξίδια μετά την πανδημία;

«Όχι» στο plexiglass

Πρόκειται για μέτρο που οι επιχειρηματίες προσπαθούν με νύχια και με δόντια να αποφύγουν. Πέρα από το σχεδόν αβάσταχτο κόστος, είναι κατανοητό πως η παραμονή των θαμώνων μέσα σε plexiglass συνεπάγεται προβλήματα στον ήχο και δυσφορία των ίδιων, κυρίως όταν μιλάμε για κλειστούς χώρους και δεδομένου πως το συγκεκριμένο «πλαστικό κουβί» θα πρέπει να κλείνει στα πλάγια και πιθανόν από πάνω για μέγιστη ασφάλεια.

Τέλος ο συνωστισμός στις τουαλέτες

Πλέον θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός θαμώνων στον χώρο και μόνο για χρήση της καμπίνας. Τέλος το «φρεσκάρισμα» λοιπόν. 

Μια αλλιώτικη πίστα

Η ορχήστρα και οι καλλιτέχνες «γλιτώνουν» τη χρήση μάσκας επί πίστας, κάτι που όμως πολύ πιθανόν να μην μπορέσει να αποφύγει το μπαλέτο. Πολλοί καλλιτέχνες στα προγράμματά τους επιλέγουν κάθε σεζόν πολυπληθές μπαλέτο, με τους επιχειρηματίες και τους στυλίστες να εξετάζουν την περίπτωση οι χορευτές να φορούν μάσκες. Όμως, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν υφασμάτινες μάσκες και άλλα προϊόντα προστασίας για κάθε χορευτικό, τα οποία φυσικά επιβάλλεται να αντικαθίστανται μετά από κάθε χρήση.

Η απόσταση 1,5 μέτρου θα ισχύσει και για αυτούς που βρίσκονται στην πίστα.

Διάβασε ακόμη: Κορωνοϊός: Ποιό είναι το καλύτερο υλικό για τις αυτοσχέδιες μάσκες;

Τέλος και οι χοροί on stage

Όλοι έχουμε βρεθεί σε πίστες και γνωρίζουμε πολύ καλά τι επικρατεί στην πίστα, ειδικά μετά τα μεσάνυχτα.  Για την ασφάλεια όλων, η πίστα θα χωρά πλέον μόνο μουσικούς, τραγουδιστές και χορευτές, μέτρο που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.

Προβληματισμός για τα καμαρίνια

Όλοι οι εργαζόμενοι στα μπουζούκια -με εξαίρεση τα πρώτα ονόματα- μοιράζονται μικρά καμαρίνια. Πολλές φορές χωρίς εξαερισμό. Δωμάτια ακόμα και 15 τ.μ. φιλοξενούν κάθε βράδυ 3-4 καλλιτέχνες μαζί με κομμωτές και μακιγιέρ. Κάτι που απαγορεύεται να συνεχιστεί. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί λύση για το συγκεκριμένο θέμα… Το μόνο βέβαιο είναι ότι η χρήση προστατευτικής μάσκας και γαντιών θα είναι απαραίτητη και στο backstage. 

Διάβασε ακόμη: Κορωνοϊός: Πώς η ζέστη και η υγρασία επηρεάζουν την εξάπλωσή του

Πηγή 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ