Thumbnail

Πότε ανοίγουν τα ξενοδοχεία στην Κύπρο; Πότε ανοίγουν τα ξενοδοχεία στην Κύπρο;

Όσα δήλωσε στην Offsite ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ
Στην αναμονή βρίσκονται οι ξενοδόχοι για το πότε θα ανοίξουν οι πόρτες των ξενοδοχείων τους για Κύπριους πολίτες. Το «ξεκλείδωμα» της χώρας είναι αργό και στοχευμένο, αφού σε καμία περίπτωση ουδείς δε θέλει να σημειωθεί πισωγύρισμα.

Σε δηλώσεις του στην Offsite και στην Κωνσταντίνα Χατζηανδρέα,  ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, κ. Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, εξέφρασε την εκτίμηση πως τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν αφού δοθεί το πράσινο φως για επαναλειτουργία των χώρων εστίασης. 

Από την πλευρά του το μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας δρ Πέτρος Καραγιάννης, σε δηλώσεις του στην Offsite ανέφερε πως είναι νωρίς και δύσκολο για να πουν με βεβαιότητα την ημέρα επαναλειτουργίας τους.

«Το άνοιγμα των ξενοδοχείων θα εξαρτηθεί αφού πρώτα χαλαρώσουν τα μέτρα της διακίνησης, ούτως ώστε να μπορούν οι πολίτες να διανυκτερεύσουν εκτός της επαρχίας όπου διαμένουν. Υπολογίζεται ότι στα μέσα προς τέλη Μαρτίου ίσως να επαναλειτουργήσουν αφού τα ξενοδοχεία δεν θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνοι χώροι». 

Ο Δρ Καραγιάννης πάντως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσουν και πριν τα μέσα Μαρτίου, με την απόφαση να είναι στα χέρια της Κυβέρνησης. 

Μέχρι τέλος Μαΐου η επιδότηση διακοπών για Κύπριους

Μέχρι το τέλος Μαΐου θα ισχύει το σχέδιο για επιδότηση διακοπών για Κύπριους πολίτες με στόχο την προώθηση του εσωτερικού τουρισμού, σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε σε πρόσφατη δημοσιογραφική διάσκεψη ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος. 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βίντεο: Ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς μάς εξηγεί τι είναι το "Pay as you Throw"

 


Το Σχέδιο προβλέπει την κάλυψη του 35% του κόστους διαμονής.

Σχολιάζοντας την παράταση αυτή, ο κ. Ρουσουνίδης μας ανέφερε πως «μπορεί να πήρε παράταση το σχέδιο, ωστόσο δεν μπορεί να αξιοποιηθεί αφού οι Κύπριοι δεν μπορούν να μεταβούν στα ξενοδοχεία για διαμονή λόγω των διαταγμάτων».

 

ξενοδοχείο

unsplash.com/photos/GFcWwwGNu_w

 

Αρχές Ιουνίου οι τουρίστες από το Ισραήλ

Ακτίδα φωτός χαρακτήρισε την συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ αναφορικά με τα διαβατήρια εμβολιασμού. Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε, από την 1η Απριλίου 2021, Ισραηλινοί πολίτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί με εμβόλιο εγκεκριμένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων δεν θα χρειάζεται να κάνουν PCR τεστ για να ταξιδεύσουν στην Κύπρο ούτε να τεθούν σε αυτοπεριορισμό άμα τη αφίξει τους.

Σύμφωνα με τον κ. Ρουσουνίδη αυτή η συμφωνία είναι μια θετική κατάληξη. «Είναι μια από τις διαχρονικές μας μεγάλες αγορές το Ισραήλ, και αυτό θα βοηθήσει ούτως ώστε να έχουμε τουριστική εισροή από την συγκεκριμένη χώρα. Όμως λόγω των δεδομένων και της πανδημίας όπως εξελίσσεται, φαίνεται ότι από τα τέλη Μαΐου αρχές Ιουνίου θα αναμένουμε τουριστική κίνηση από το Ισραήλ». 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταγγελία εις βάρος πολιτικού για σεξουαλική παρενόχληση

 

Δύσκολη -και- η φετινή τουριστική χρονιά

Την άποψη ότι ουσιαστική τουριστική κίνηση θα έχουμε από τον Ιούνιο και μετά, εξέφρασε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ.

«Δεν αναμένεται πριν από τον Ιούνιο, ακόμα και πριν από τα μέσα Ιουνίου να έχουμε οποιαδήποτε ουσιαστική τουριστική κίνηση».

Για να προσθέσει πως η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι εξίσου δύσκολη, όπως ήταν και η περσινή.

Ερωτηθείς ο κ. Ρουσουνίδης εάν υπάρχει ενδεχόμενο να είναι χειρότερη η φετινή σεζόν μας ανέφερε πως «ευχή όλων μας είναι ότι η φετινή χρονιά θα είναι τουλάχιστον καλύτερη από την περσινή. Εάν είναι χειρότερη από την περσινή, η βιομηχανία δεν θα μπορεί να αντέξει δεύτερη χρονιά όπως ήταν το 2020».

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Θα λάμψει η αλήθεια» διαβεβαίωσε εκπρόσωπος αστυνομικών για τα έκτροπα του Σαββάτου (Βίντεο)

 

Πηγή: offsite.com.cy

κεντρική φώτο:unsplash.com/photos/oQJO7TpRZj0

Home