Thumbnail

ΡΙΚ1-ΡΙΚ2: Το ανανεωμένο πρόγραμμα του κρατικού καναλιού ΡΙΚ1-ΡΙΚ2: Το ανανεωμένο πρόγραμμα του κρατικού καναλιού

Με νέες προτάσεις και ιδέες και νέα πρόσωπα αλλά και αυτά που αγάπησε και προτίμησε το κοινό, αρχίζει η νέα περίοδος προγραμμάτων του ΡΙΚ.
Τα νέα προγράμματα και εκπομπές της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης για την περίοδο 2021-2022, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 4 Οκτωβρίου 2021 στους κήπους του ΡΙΚ. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους κρατικοί αξιωματούχοι. Παρέστησαν επίσης διαφημιστές και διαφημιζόμενοι, εκπρόσωποι των ΜΜΕ και συνεργάτες του ΡΙΚ. 
 
Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Μιχάλης Μιχαήλ, επισήμανε ότι η φετινή τηλεοπτική χρονιά είναι απαιτητική και στόχος του ΡΙΚ είναι να δώσει και να προσφέρει με σεβασμό, το συν ένα στον Κύπριο τηλεθεατή. «Θέλουμε», ανέφερε, «να διορθώσουμε πράγματα και να ανταποκριθούμε περισσότερο σε αυτό που θέλει ο κόσμος να βρίσκει και να βλέπει στο ΡΙΚ, και προς αυτή την κατεύθυνση ως Διοικητικό Συμβούλιο έχουμε αποφασίσει τη διενέργεια μιας ποιοτικής έρευνας/σφυγμομέτρησης της κοινωνίας των πολιτών για το ΡΙΚ που επιθυμεί.» 

Σύμφωνα με το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα, συνέχισε ο κύριος Μιχαήλ, το ΡΙΚ θα προσφέρει στο κοινό νέα προγράμματα, φρέσκες ιδέες και νέα πρόσωπα, ωστόσο θα συνεχίσει να προβάλλει και αυτά που αγάπησε και προτίμησε ο κόσμος, παραμένοντας πάντοτε προσηλωμένο στην αποστολή και το ρόλο του, που διέπεται από το τρίπτυχο: Ενημέρωση, Ψυχαγωγία, Πολιτισμός. 

Στον χαιρετισμό του ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Γρηγόρης Μαλιώτης, ανέφερε ότι αιχμή του δόρατος παραμένει η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, η οποία αρχίζει από νωρίς το πρωί και συνεχίζεται μέχρι και αργά το βράδυ, με ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων, στα οποία προστίθεται το δελτίο ειδήσεων ακριβώς στις 2 μετά το μεσημέρι επτά μέρες την εβδομάδα. 

Με μια ευρεία γκάμα εκπομπών και νέων προγραμμάτων, πρόσθεσε ο κύριος Μαλιώτης, θα καλύπτονται επίσης η ενημέρωση, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και θα προσφέρεται ποιοτική ψυχαγωγία. Επίσης θα συνεχισθεί και αναβαθμισθεί η αξιοποίηση του πλούσιου και ιστορικού υλικού του Αρχείου του ΡΙΚ μέσα από προγράμματα. 

Όπως ανακοινώθηκε στην εκδήλωση η δημόσια τηλεόραση επενδύει φέτος, περισσότερο από ποτέ, στη μυθοπλασία εντάσσοντας στο πρόγραμμα του έξι συνολικά σειρές. Σειρές εποχής αλλά και σύγχρονες, δραματικές αλλά και κωμικές, καινούργιες αλλά και υφιστάμενες που αγαπήθηκαν από το κοινό, προσφέρουν ευρεία γκάμα επιλογών στον Κύπριο τηλεθεατή.  


Η καινούργια σειρά «Black forest» γυρισμένη στις γραφικές Πλάτρες, θα μας ταξιδέψει σε περασμένες δεκαετίες και θα ξυπνήσει στον καθένα θύμησες άλλων εποχών.  

Το μυστήριο, το δράμα και ο έρωτας ενώνονται και μας δίνουν την «Τελευταία ώρα», μια σειρά που αναμένεται να γίνει η αγαπημένη συνήθεια του κοινού, αμέσως μετά το δελτίο των 6. 

Επίσης η κωμωδία με τίτλο «Ειρήνη πάσι» θα χαρίζει κάθε σαββατοκύριακο το γέλιο που όλοι έχουμε τόσο ανάγκη. 


«Τα καλύτερα μας χρόνια»! Η σειρά που κατάφερε να συγκεντρώσει άριστες κριτικές από τους Ελλαδίτες τηλεκριτικούς θα προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του ΡΙΚ ταξιδεύοντας τους τηλεθεατές στα δύσκολα χρόνια της Ελλάδας, αυτά της δικτατορίας.  


Και φυσικά, εκτός από τις καινούργιες σειρές, συνεχίζουν ακάθεκτες άλλες δύο σειρές που αγαπήθηκαν. 

Τα «Χάλκινα χρόνια» επιστρέφουν στην οθόνη του ΡΙΚ για 5η χρονιά με καινούργια πρόσωπα και συγκλονιστικές ιστορίες, κάτι το οποίο θα κάνει και «Το μυστικό της πεταλούδας», το οποίο κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών την περσινή τηλεοπτική σεζόν. 

Άξιο αναφοράς είναι, επίσης, ότι το ΡΙΚ 2 εγκαινιάζει μία καινούργια καθημερινή ζώνη μετάδοσης εκπομπών λόγου, σε σταθερή ώρα μετάδοσης. Καθημερινά στις 6:30 το απόγευμα θα μεταδίδονται εκπομπές με διαφορετικό αντικείμενο κάθε μέρα. 

Από το ξένο πρόγραμμα ξεχωρίζουν συναρπαστικές σειρές, ταινίες και ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ ποικίλης θεματολογίας. 

Home