Thumbnail

Yiannis Michael: «Να βρεις έναν σκοπό σπουδαιότερο από εσένα και να αφιερώσεις τη ζωή σου σε αυτόν» Yiannis Michael: «Να βρεις έναν σκοπό σπουδαιότερο από εσένα και να αφιερώσεις τη ζωή σου σε αυτόν»

Ο διακεκριμένος συμβουλευτικός ψυχολόγος και βιοσυντονιστής μάς μιλά για τη δύναμη της ενέργειας και για το πώς μπορούμε να πάρουμε τον έλεγχο της ζωής μας
Τι θα έλεγες να χρωματίσεις από την αρχή τη ζωή σου; Εσύ άλλωστε είσαι αυτός που κρατά στα χέρια του τα πινέλα. Αν χρειάζεσαι ωστόσο καθοδήγηση, ο Yiannis Michael είναι εδώ για να σου δείξει τον δρόμο!

Tης Κωνσταντίνας Γεωργίου 

Αλήθεια, σε ποια φάση της ζωής σου, ανακάλυψες τη δύναμη της ενέργειας; 
Ανακάλυψα τη δύναμή της όταν ασχολήθηκα με τη μέθοδο του βιοσυντονισμού. Όταν έμαθα τι εστί κβαντική φυσική και το γεγονός ότι το σώμα μας ουσιαστικά είναι μια συμπυκνωμένη ενέργεια, όπου τα κύτταρα μας εκπέμπουν και λαμβάνουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

Μεγάλη κουβέντα αναμφίβολα για το πώς επιλέγει κανείς τη ζωή που θέλει να ζήσει, αλλά αν έπρεπε να δώσεις μόνο μια συμβουλή προς αυτή την κατεύθυνση προς τους αναγνώστες μας, ποιά θα ήταν αυτή; 
Η συμβουλή που θα έδινα για το πώς επιλέγεις να ζεις τη ζωή σου είναι να βρεις έναν σκοπό σπουδαιότερο από εσένα και να την αφιερώσεις σε αυτόν. Να ξέρουμε ότι ο κόσμος έγινε λίγο καλύτερος επειδή ζήσαμε σε αυτόν.

Εσύ σε ποιά φάση αποφάσισες να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου; Προηγήθηκε κάποιο γεγονός που σε οδήγησε να αλλάξεις κοσμοθεωρία ή ανέκαθεν λειτουργούσες κατά αυτόν τον τρόπο; 
Πήρα τη ζωή μου στα χέρια μου όταν επέστρεψα μετά από μια δεκαετία στην Αμερική, με μια βαλίτσα γεμάτη γνώσεις και εμπειρίες. Όσα είχα διδαχθεί και εμπνευστεί, έφτασε η στιγμή να τα εφαρμόσω. Πάντα είχα μεγάλα όνειρα, όμως ο φόβος με κρατούσε παγιδευμένο. Η επιστροφή μου στην Κύπρο έφερε και τη δική μου προσωπική μεταμόρφωση. Τα λόγια έγιναν πλέον πράξεις.

ΔΙΑΒΑΣΕ: «Repaint your Life» μάς προτείνει ο Yiannis Michael

yiannismichael

Μια από τις συμβουλές σε όσους συμμετέχουν στα inspirational event σου, είναι να μεταμορφώσουμε τους φόβους μας σε κινητήριο δύναμη προς μια επιτυχημένη πορεία. Θα μας αποκαλύψεις ποιά ήταν η δικιά σου φοβία, που πλέον σου δίνει δύναμη; 
Η δικιά μου φοβία που μου δίνει δύναμη, είναι ο φόβος της αποτυχίας. Να θυμάστε όμως ότι πίσω από κάθε τοίχο φόβου βρίσκεται ένας υπέροχος θησαυρός.

Με το χέρι στην καρδιά, είσαι απαλλαγμένος πια από φοβίες; 
Σε αυτή την ερώτηση, θα απαντήσω με την αγαπημένη μου ατάκα του σπουδαίου Nelson Mandela: "Έμαθα ότι το θάρρος δεν είναι η απουσία φόβου, αλλά ο θρίαμβος επί αυτού. Ο γενναίος άνθρωπος δεν είναι αυτός που δεν αισθάνεται φόβο, αλλά αυτός ο οποίος κατακτά τον φόβο”.

Ποιό είναι συνήθως το συναίσθημα που σε διακατέχει όταν ανεβαίνεις πάνω στη σκηνή και απευθύνεσαι σε ένα άγνωστο κοινό, με ζητούμενο να αποτελέσεις πηγή έμπνευσης και να το βοηθήσεις να διαφοροποιήσει τη ζωή του;
Το συναίσθημα που με διακατέχει, είναι το πάθος της προσφοράς. Δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου εκείνη την ώρα, αλλά το τι αξία μπορώ να προσφέρω στο κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΕ: Το κυπριακό brand, The Robe Romance, κατακτά την Αθήνα

repaintyourlife

ΔΙΑΒΑΣΕ: Έλενα Στρογγυλιώτου: H Κύπρια couturier μάς ξεναγεί στον bridal κόσμο της

Ποιο είναι το πιο όμορφο σχόλιο που έχεις ακούσει από άτομο που συμμετείχε σε ένα από τα inspirational event σου και βοηθήθηκε πραγματικά;
Το πιο όμορφο σχόλιο ήταν όταν ήρθε μια γυναίκα στο θεραπευτικό μου κέντρο, αφού παρευρέθηκε στο event και έτσι απλά μού είπε: «Re-paint my Life». Αυτή η ατάκα με έκανε να νιώσω ότι το κίνημα προσωπικής ανάπτυξης Re-paint your Life παίρνει σάρκα και οστά.

Γιατί πιστεύεις ότι ο κόσμος στις μέρες μας έχει μεγαλύτερη ανάγκη τη βοήθεια και την καθοδήγηση από συμβούλους ψυχικής υγείας, όπως είσαι εσύ;
Ο κόσμος έχει περισσότερο ανάγκη τη συμβουλευτική στήριξη γιατί έχουν χαθεί οι πραγματικές αξίες της ζωής. Επίσης, έχει χαθεί η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, αφού ζούμε στον ψεύτικο κόσμο των social media. Ο κυριότερος λόγος, όμως, είναι τα καταπιεσμένα συναισθήματα που έχουμε αποθηκεύσει στο σώμα μας. Τους τρόπους να τα ξεμπλοκάρουμε θα τους αναφέρω στις 7.2.20, γι' αυτό κοπιάστε να τους μάθετε. 

Ο βιοσυντονισμός είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο, για να σου ζητήσω να τον αναλύσεις και να εξηγήσεις με ακρίβεια τι πρεσβεύει, αλλά θέλω να μου πεις αν ο κόσμος είναι πιο δεκτικός στο να γνωρίσει και να υιοθετήσει εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας;
Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος είναι πολύ πιο δεκτικός στις εναλλακτικές μεθόδους τα τελευταία χρόνια από ό,τι ήταν πριν δέκα. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά για να μην κάνουν το κόσμο πιο δεκτικό. Ο κόσμος πλέον ψάχνεται για ό,τι καλύτερο μπορεί να προσφέρει στον εαυτό του, αλλά και ιδιαίτερα για τα παιδιά του.

Info: Ο Yiannis Michael είναι συμβουλευτικός ψυχολόγος, βιοσυντονιστής και θα τον βρεις στο Κέντρο Ευεξίας Biolifestyle Wellbeing Center στη Λευκωσία. Στο event του που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, στις 19.00, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εμπνευστεί, να ταυτιστεί, να δει και να ακούσει σημαντικές αληθινές ιστορίες ζωής. Μαζί του στη σκηνή θα βρίσκεται η κορυφαία motivational speaker, ακτιβίστρια και ανθρωπιστής, γνωστή και ως «Iron Lady of Pakistan», Muniba Mazari. 

Muniba Mazari 

Αποκτήστε τα εισιτήρια σου ΕΔΩ  

Περισσότερα για τον Yiannis Michael στις σελίδες του στο Facebook, ΕΔΩ και ΕΔΩ, καθώς και στο Instagram 
 

Home