Thumbnail

Γιώργος Ερωτοκρίτου: Η προσωπική του ζωή, η εκπομπή στο Μεξικό και ο έντονος καβγάς - «Πήρα μαχαίρι στα χέρια μου» (Βίντεο) Γιώργος Ερωτοκρίτου: Η προσωπική του ζωή, η εκπομπή στο Μεξικό και ο έντονος καβγάς - «Πήρα μαχαίρι στα χέρια μου» (Βίντεο)

«Ένιωθα ότι δεν θα καταφέρω τίποτα στη ζωή μου» - «Όταν νιώσω ότι ξενέρωσα έχει τελειώσει»
Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου παραχώρησε μια απολαυστική συνέντευξη στο vodcast του MyLife, «Winter Is Here» με τον δημοσιογράφο Χαράλαμπο Χειμώνα.

Ο πολυπράγμων chef διηγήθηκε ιστορίες από την επαγγελματική του πορεία, μοιράστηκε μερικές από τις δύσκολες καταστάσεις που βίωσε στον χώρο της κουζίνας, ενώ αποκάλυψε ότι σε νεαρή ηλικία πίστευε πως δεν θα καταφέρει τίποτα στη ζωή του. 

«Η αλήθεια είναι πως στο σχολείο δεν ήμουν καλός μαθητής και ένιωθα πως δεν θα καταφέρω τίποτα στη ζωή μου. Δεν είχα αυτοπεποίθηση. [...] Αυτό το γεγονός ίσως να οφείλετο στο ότι έβλεπα τους συμμαθητές μου να είναι καλύτεροι από μένα, σκεφτόμουν ότι αυτοί θα πετύχουν στη ζωή τους, ενώ εγώ όχι». 

«Δεν είμαι ανταγωνιστικός, ανταγωνίζομαι μόνο τον ίδιο μου τον εαυτό»

«Δεν είμαι ανταγωνιστικός, ανταγωνίζομαι μόνο τον ίδιο μου τον εαυτό, κάτι που έκανα χρόνια στον χώρο της γαστρονομίας, κάτι που κάνω και σήμερα στον χώρο της τηλεόρασης. Μπορεί να παρατηρώ τι συμβαίνει, αλλά δεν θα μπω στη διαδικασία του ανταγωνισμού. Θεωρώ ότι ο κάθε ένας από εμάς πρέπει να κοιτά τον εαυτό του και πως μπορεί να τον εξελίξει. Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο». 

Δες το επεισόδιο στην Digital TV

«Είχα πάρει μαχαίρι στα χέρια μου»

«Κάτι πολύ ακραίο που είχα κάνει μέσα σε κουζίνα, ήταν η διαφωνία μου με ένα restaurant manager, την ώρα του service ξαφνικά είχαν "μαυρίσει" τα πάντα γύρω μου και είχα πάρει μαχαίρι στα χέρια μου. Είναι κακό αυτό και εννοείται ότι καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή βίας. [...] Το μαχαίρι έφυγε από τα χέρια μου. Ωστόσο, μετά το περιστατικό με το συγκεκριμένο άνθρωπο είχαμε δημιουργήσει μια απίστευτη χημεία και ήμασταν ένα απίστευτο δίδυμο». 

Fun fact νο.1: Αποφάσισε να γίνει chef επηρεαζόμενος από την καταπληκτική μαγειρική της μαμάς του. 

giorgos

Η τηλεόραση, το «πιλοτικό» με τη Χριστιάνα Αριστοτέλους και το ταξίδι στο Μεξικό για εκπομπή 

«Έχω στο μυαλό μου πως θα ήθελα να είναι μια εκπομπή, αλλά όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι ως συνήθως ό,τι σκέφτομαι είναι λίγο υπερπαραγωγή. Έχουμε κάνει κάποια "πιλοτικά" και ένα εξ' αυτών ήταν με τη Χριστιάνα Αριστοτέλους. Ωστόσο, τώρα ετοιμάζω κάτι άλλο που έχει να κάνει με τρίτες χώρες. Τον ερχόμενο μήνα θα ταξιδέψουμε στο Μεξικό, αλλά αυτή τη φορά θα έχω "συνοδηγό" σε αυτό το ταξίδι ένα νεαρό παιδί με εμπειρία στα ταξίδια. Εντούτοις, θα υπάρχει μια αντίθεση. Σε αυτόν αρέσουν πολύ τα extreme sports, ενώ από την άλλη εμένα όχι. Οπότε, θα κλειθώ να ανακαλύψω την μαγειρική κουλτούρα του Μεξικού». 

Η φιλία με τη Δανάη Χρήστου, τη Χριστίνα Κυριάκου και τη Χριστιάνα Αριστοτέλους

Δανάη Χρήστου: «Με τη Δανάη είμαστε αρκετά χρόνια φίλοι, την αγαπώ, την εκτιμώ και τη θαυμάζω ως καλλιτέχνη. Μας συνδέει πάρα πολύ το χιούμορ. Η Δανάη με έζησε σε πολύ περίεργες στιγμές της ζωής μου, αλλά και σε αρκετές χαρές της ζωής μου». 

Χριστίνα Κυριάκου: «Η Χριστίνα Κυριάκου είναι σαν τη μικρή μου αδελφή. Το σπίτι της είναι το σπίτι μου και αντίστροφα. Δυστυχώς, και αυτή με έχει ζήσει σε κάποιες περίεργες φάσεις της ζωής μου και ήταν εκεί». 

Δες το επεισόδιο στην Digital TV

Η αναφορά στο γεγονός ότι υπήρξε αφορμή για να γνωρίσει η Χριστίνα Κυριάκου τον σύντροφό της

«Είναι ο συνεργάτης μου ο Δημήτρης Παστελλάς είναι γνωστό πλέον ότι είναι μαζί με τη Χριστίνα Κυριάκου. Θεώρησα ότι έχουν κάποια κοινά, όμορφα παιδιά και οι δύο, ήταν ελεύθεροι και έτσι τους έφερα σε επαφή. Δόξα τω θεό, τα πάνε καλά».  

Χριστιάνα Αριστοτέλους: «Πέραν από τη συνεργασία που έχουμε εδώ και οκτώ χρόνια, πάνω από όλα είμαστε φίλοι. Με έχει στηρίξει αφάντα όσον αφορά την τηλεόραση λέγοντας μου πάντα ότι το αξίζω και δεν το κάνει ως αγγαρεία. Τη συμβουλεύομαι για αρκετά πράγματα για τα επαγγελματικά μου». 

Fun fact νο.2: Οι chefs Alain Ducasse και Fernando Ruiz αποτέλεσαν για εκείνον πηγή έμπνευσης. 

gio2

Ο λόγος που θα μπορούσε να διακόψει μια σχέση 

«Γενικά στις ερωτικές, φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις, όταν νιώσω ότι ξενέρωσα, δηλαδή δεν βρίσκω τίποτα σε σένα, δεν βρίσκω ούτε αλάτι, ούτε πιπέρι, έχει τελειώσει για μένα. Δεν σημαίνει ότι σε μισώ, απλά δεν βρίσκω κάτι που να με ενδιαφέρει πλέον σε σένα. Θεωρώ ότι (οι δεύτερες ευκαιρίες) είναι βλακεία. Τι πάει να πει δεύτερη ευκαιρία; [...] Δεν υπάρχει για μένα η δεύτερη ευκαιρία». 

Η προσωπική του ζωή 

«Αυτή τη στιγμή είμαι ελεύθερος. Δεν το έχω στις προτεραιότητές μου. Δεν το είχα και ποτέ. Θεωρώ ότι έρχεται πρέπει να έρχεται αβίαστα σε αυτό το κομμάτι. Ούτε να το ψάχνεις, ούτε να το κυνηγάς».

«Ακούω κριτικές μόνο από ανθρώπους που κατέχουν το αντικείμενο»

«Δεν ακούω οτιδήποτε δεν με ενδιαφέρει. Είτε με βρίζουν, είτε λένε καλά πράγματα για εμένα, ακούω κριτικές μόνο από ανθρώπους που κατέχουν το αντικείμενο που μιλάνε. Αν πρόκειται για κακή κριτική θα τη λάβω υπόψιν μου για να γίνω καλύτερος. Αν πρόκειται για καλή κριτική θα με χαροποιήσει και πάλι θα προσπαθήσω να γίνω καλύτερος γιατί το νιώθω σαν ευθύνη». 

Fun fact νο.3: Τον εκνευρίζει η ηλιθιότητα! Είναι το μόνο που μπορεί να τον βγάλει «έξω από τα ρούχα του»... 

Ο μεγαλύτερος του φόβος

«Αυτό που με τρομάζει πάρα πολύ είναι ο θεατρινισμός των ανθρώπων. Το πως μπορούν να πουλήσουν τη μούρη τους για κάτι που στην ουσία δεν πρεσβεύουν, αλλά σε κάποια ξεσκεπάζονται και βλέπεις το πραγματικό "τέρας" που βρίσκεται πίσω από τη "μάσκα". Για μένα είναι ότι πιο τρομακτικό αυτό το πράγμα». 

Δες το επεισόδιο στην Digital TV

gi

«Κάποια πράγματα θα τα κρατήσω για μένα μέχρι την ημέρα που φύγω από αυτό τον κόσμο»

«Είμαι ένας άνθρωπος που είτε έχω κολλητούς, είτε οτιδήποτε να ξέρεις ότι πάντα υπάρχουν δυο τρια πράγματα που καθαρά τα κρατάω για μένα και θα τα κρατάω μέχρι την ημέρα που θα φύγω από αυτό τον κόσμο. Υπάρχουν πράγματα που θεωρώ ότι δεν πρέπει να τα μοιράζεσαι, όταν είναι τόσο πολύ βαθιά, πρέπει να τα κρατήσεις για σένα. Θεωρώ ότι είναι ο θησαυρός που μπορεί να κρύβει μέσα του ένας άνθρωπος».

«Ότι έχει να κάνει με παιδιά και τη διαφορετικότητα μπορεί να με γονατήσει»

«Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να με λυγίσουν. Ότι έχει να κάνει με παιδιά μπορεί να με γονατήσει, ό,τι έχει σχέση με τη διαφορετικότητα μπορεί να με νικήσει και δεν αναφέρομαι μόνο στη σεξουαλική διαφορετικότητα. Υπάρχουν και οι ευαισθησίες, δεν είναι μόνο να κάνουμε την πλάκα μας».

Δες το επεισόδιο στην Digital TV

Δες το παρακάτω βίντεο: 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το vodcast του MyLife, «Winter Is Here», θα προβάλλεται κάθε Τετάρτη στις 16:30 στην Digital TV.

Πηγή φωτογραφιών: Instagram, Limassol Today

Home