Thumbnail

Έτσι θα αποφύγεις τις ρυτίδες ύπνου Έτσι θα αποφύγεις τις ρυτίδες ύπνου

Χρήσιμες συμβουλές για το beauty sleep σου...
Σκέφτηκες ποτέ ότι ο τρόπος που κοιμάσαι ευθύνεται για την διαμόρφωση ρυτίδων στο πρόσωπό σου; Έτυχε ποτέ να ξυπνήσεις με ''τσαλακωμένη'' επιδερμίδα. Τότε ίσως ήρθε η στιγμή ν' αλλάξεις ορισμένες συνήθειες στο beauty sleep σου.

Πολλοί δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι ο τρόπος που κοιμόμαστε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση βαθιών ρυτίδων στο μέτωπο και τα μάγουλα. Δημιουργούνται από την απώλεια κολλαγόνου και ελαστικότητας και αυτό οδηγεί εντέλει στη μείωση του όγκου του δέρματος. Αν πιέζουμε επαναλαμβανόμενα το πρόσωπο στο μαξιλάρι ή κάνουμε πολλές εκφράσεις, θα επιταχύνουμε τη φθορά του κολλαγόνου.

Πώς λοιπόν μπορούμε να αποφύγουμε τις κακές συνέπειες του τρόπου που κοιμόμαστε;

Κοιμήσου ανάσκελα. Αυτή είναι η ιδανική στάση ώστε να μην ασκείς πίεση στο πρόσωπο ενώ κοιμάσαι. Αν έχεις συνηθίσει να κοιμάσαι στο πλάι ή μπρούμυτα θα σου πω ότι όλα μια συνήθεια είναι, γι' αυτό δοκίμασε από σήμερα ένα νέο τρόπο...

Αγόρασε ειδικό μαξιλάρι. Υπάρχουν ειδικά προϊόντα που υποστηρίζουν σωστά το καθαρό δέρμα, βοηθούν στην ενυδάτωση των κυττάρων και προλαμβάνουν την εμφάνιση ρυτίδων.

Αγόρασε μεταξωτή μαξιλαροθήκη. Το έχουμε ξαναπεί! Ο ύπνος σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη είναι ιδανικός για το πρόσωπο και τα μαλλιά σου, καθώς μπορεί να τα βοηθήσει να παραμείνουν υγιή και λεία, αλλά και να μειώσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων στο πρόσωπό.

Διάβασε ακόμα: Αυτό το ''κόλπο'' θα σε κάνει να ξυπνάς ομορφότερη

Μην παραλείπεις την κρέμα νυκτός. Αυτές οι κρέμες είναι βαριές, έξτρα ενυδατικές που μπορείς να φορέσεις μόνο πριν κοιμηθείς. Μπορείς εναλλακτικά να δοκιμάσεις τη ρετινόλη, που είναι το πιο ισχυρό εργαλείο αντιγήρανσης. Οι δερματολόγοι την συνιστούν αλλά αφού πρώτα συμβουλευτούμε το δερματολόγο μας για την καταλληλότερη για εμάς.

Πες ναι στο λάδι καρύδας. Οι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι είναι μία ασφαλής εναλλακτική της παραδοσιακής λοσιόν. Αφού πλύνεις το πρόσωπό σου, άπλωσε λίγο λάδι σε ποσότητα αρακά.

Κοιμήσου καλά. Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά η σωστή ποσότητα ύπνου είναι ζωτική για πολλούς λόγους. Στην προκειμένη περίπτωση, είναι ο κορυφαίος τρόπος αναζωογόνησης του δέρματος.

Διάβασε ακόμα: Το μυστικό ομορφιάς της Elle Macphrerson, που όλες μπορούμε ν' ακολουθήσουμε

 

ΠΗΓΗ

Home