Thumbnail

Το μυστικό ομορφιάς της Elle Macphrerson, που όλες μπορούμε ν' ακολουθήσουμε Το μυστικό ομορφιάς της Elle Macphrerson, που όλες μπορούμε ν' ακολουθήσουμε

Το διάσημο supermodel μας δίνει οδηγείες... beauty sleep
Ο καλός ύπνος χαρίζει χρόνια στην επιδερμίδα μας, λένε οι ειδικοί και ένα διάσημο supermodel έρχεται να το επιβεβαιώσει.

Η Ella Macpherson ''ορκίζεται'' σύμφωνα με τα λεγόμενά της στον όρο ''beauty sleep'', αφού για εκείνη ο ύπνος αποτελεί μια ολόκληρη ιεροτελεστεία. Και ο λόγος είναι γιατί ένας καλός ύπνος θα βοηθήσει την επιδερμίδα της να ξεκουραστεί και να ''θεραπευτεί''.

 Όπως ανέφερε και η ίδια, που δηλώνει πλέον φαν της υγιεινής ζωής «Ένας καλός ύπνος το βράδυ είναι το απόλυτο beauty must! Με τα χρόνια έχω μάθει να κοιμάμαι καλύτερα και πλέον κοιμάμαι 7 ώρες. Έχουμε ανάγκη το beauty sleep μας, είναι άλλωστε ένα επιστημονικό δεδομένο. Έχω μάθει από τον γιατρό μου Dr Simone Laubscher PhD ότι το εξωτερικό ή το ανώτερο στρώμα του δέρματός μας περιλαμβάνει νεκρά κύτταρα. Κατά τη διάρκεια ενός βαθύ ύπνου, ο μεταβολικός ρυθμός της επιδερμίδας επιταχύνεται, κάτι που βοηθάει στην επανόρθωση. Είτε πρόκειται για παράγοντες όπως η υπεριώδης ακτινοβολία ή η “εσωτερική τοξική υπερφόρτωση” από πάρα πολλές νύχτες που δεν κοιμόμαστε καλά, πραγματικά χρειαζόμαστε τον “ύπνο ομορφιάς” μας». 

Για το λόγο αυτό δεν δίστασε να μοιραστεί μαζί μας και την ''beauty sleep'' ρουτίνα της, που περιλαμβάνει 3 μικρά μυστικά που την βοηθούν να έχει... όνειρα γλυκά.

1. Η Elle ισχυρίζεται πως πριν κοιμηθεί πίνει ένα ζεστό ρόφημα, που την ηρεμεί, και συγκεκριμένα το Welleco Sleep Well Calming tea.

elle macpherson beauty sleep

2. Στη συνέχεια μας συμβουλεύει να ψεκάσουμε τα μαξιλάρια μας με ένα sleep spray που θα μας χαλαρώσει και να δημιουργήσουμε μια αίσθηση ηρεμίας στον χώρο μας.

3. Εννοείτε πως αν θέλουμε να ηρεμήσουμε και να έχουμε ένα ήσυχο ύπνο, για κανένα λόγο δεν σκλοράλουμε στο Instagram όταν ξαπλώσουμε. Αφήνουμε λοιπόν το κινητό στην άκρη και το βάζουμε σε ''sleeping mode'' για να μην μας ενοχλεί το έντονο φως.

Το διάσημο supermodel για να ηρεμήσει μας αποκαλύπτει το δικό της μυστικό «Εάν συνεχίσω να δυσκολεύομαι να ηρεμήσω το μυαλό μου και να κοιμηθώ, ξαπλώνω, τοποθετώ τα πόδια μου επάνω στον τοίχο και τεντώνω τα χέρια μου (όπως η πόζα της yoga viparita karani («πόδια στον τοίχo»), αποκαλύπτει η Macpherson. «Έχει μια άμεση επίδραση σε εμένα. Το μόνο που χρειάζομαι είναι πέντε λεπτά έτσι, ηρεμώ και είμαι έτοιμη για ύπνο».

 

 

Διάβασε επίσης: Τα μυστικά του καλού ύπνου

 

Home