Thumbnail

Αντίο jade rollers! Αυτό είναι το νέο gadget ομορφιάς που πρέπει να προσθέσεις στο νεσεσέρ σου! Αντίο jade rollers! Αυτό είναι το νέο gadget ομορφιάς που πρέπει να προσθέσεις στο νεσεσέρ σου!

Τι είναι το Gua Sha και γιατί ορκίζονται σ' αυτό οι beauty addicts?
Ανήκει στην κατηγορία των κρυστάλλων και ήρθε να εκτοπίσει το jade roller! Τι είναι το Gua Sha που έχει κατακλύσει το Instagram feed των beauty lovers;

Ένα θα σου πω... Σταμάτα ό,τι κάνεις και πήγαινε να αποκτήσεις αμέσως ένα Gua Sha. Τι είναι πάλι αυτό, θα αναρωτιέσαι και με τα δίκια σου κορίτσι μου. Κι όμως να που ο κόσμος της ομορφιας δεν επαναπαύεται και μας δίνει πολλούς λόγους για να μεγαλώνουμε όμορφα χωρίς υπερβολικές παρεμβάσεις στο πρόσωπό μας.

Θα το έχεις πετύχει σίγουρα κάπου στο Insta feed των beauty bloggers που ακολουθείς, κι αν πάλι όχι γι' αυτό είμαι εδώ. Οι beauty addicts, ανάμεσά τους και η Miranda Kerr, ορκίζονται σ' αυτό και ήρθε η ώρα να μάθουμε γιατί μιας και δεν είναι κάτι που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, αφού το συγκεκριμένο εργαλείο ομορφιάς προέρχεται από την αρχαία κινεζική ιατρική.

Διάβασε ακόμα: Τι είναι τα ψυγειάκια ομορφιάς που αγοράζουν όλες;

Gua sha

Πρόκειται λοιπόν για ένα εργαλείο ομορφιάς φτιαγμένο από κρύσταλλο (συνήθως από ροζ χαλαζία) και παρόμοιο με το jade roller, αν και όπως υποστηρίζουν πολλοί πιο αποτελεσματικό, το οποίο αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και βοηθάει στη βαθιά εισχώρηση των skincare products στην επιδερμίδα. 

Πώς να το χρησιμοποιήσω

Το εργαλείο πιέζεται με ήπιο τρόπο, απαλά πάνω στην επιδερμίδα, προκειμένου να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία κι έτσι να κρατήσει ζωντανό και λαμπερό το δέρμα. Δεν χρειάζεται καμία πίεση στην επιδερμίδα σου, αφού μην ξεχνάς ότι πρόκειται για κρύσταλλο και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και ερυθρότητα στο πρόσωπο. 

Gua sha

Η τεχνική του Gua sha, που μεταφράζεται ως «ξύσιμο του αέρα», χρησιμοποιήθηκε αρχικά για να απελευθερώσει τις τοξίνες και να ανακουφίσει από τον πόνο τους κουρασμένους, πληγωμένους ή τραυματισμένους μύες του προσώπου, γεμίζει ζωντάνια και ενέργεια το δέρμα, ενώ βοηθά και τα θρεπτικά συστατικά των προϊόντων να απορροφηθούν καλύτερα από την επιδερμίδα. Με την πίεση που ασκείται επιτυγχάνεται η τόνωση της ροής αίματος και η εξάλειψη της στασιμότητας στις προβληματικές περιοχές και τελικά γίνεται η άρτια αποκατάσταση και επούλωση των μεταβολικών κυττάρων. Οι πιστές φαν του ορκίζονται επίσης στην ικανότητά του να διώχνει τον πονοκέφαλο και τον πόνο της γνάθου και φυσικά να κάνει το δέρμα ζωντανό και σφρηγιλό, ενώ άλλες το θεωρούν μια εξαιρετική εναλλακτική του botox.

Η διαδικασία μπορεί να γίνει σε κάποιο σπα αρχικά που χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη τεχνική, ενώ στη συνέχεια μπορείς να την εφαρμόζεις καθημερινά να γίνει και στο σπίτι δεδομένου ότι έχεις ήδη αποκτήσει το συγκεκριμένο gadget. Δοκίμασε να το χρησιμοποιείς το βράδυ πριν κοιμηθείς εφαρμόζοντας πρώτα κάποιο έλαιο ή serum στο πρόσωπό και τον λαιμό σου και στη συνέχεια κάνε χαλαρωτικό μασάζ με το Gua Sha. Θα δεις πως θα σε ηρεμήσει και θα αποβάλει και όλο το άγχος της ημέρας. 

gua sha jade roller

Ποιά είναι η διάφορά του από το jade roller;

Θεωρείται πιο αποτελεσματικό χάρη στην λεία επιφάνειά του που σου επιτρέπει να εισχωρήσεις βαθύτερα στα στρώματα της επιδερμίδας, διεγείροντας όλους τους μύες στο πρόσωπο. 

Δες πιο κάτω την διαδικασία.

Διάβασε ακόμα: Τα 5 χειρότερα skincare tips που θα βρεις στο Internet

Home