Thumbnail

Πώς θα διατηρήσεις το sunkissed look στην επιδερμίδα σου Πώς θα διατηρήσεις το sunkissed look στην επιδερμίδα σου

Τα tips που θα ''προστατέψουν'' το μαύρισμά σου και θα σε κρατήσουν ενυδατωμένη
Από την αρχή του καλοκαιριού ''παλεύεις'' ν' αποκτήσεις αυτή την σέξι ηλιοκαμένη όψη και ταυτόχρονα να προστατέψεις την επιδερμίδα σου από τις κακιές συνέπειες με την απαραίτητη προστασία. Πώς όμως θα την διατηρήσεις;

Δυστυχώς το μαύρισμα δεν διαρκεί για πολύ, ιδιαίτερα αν δεν είσαι τακτική επισκέπτης της παραλίας. Κι αυτός ο χρόνος που βρίσκεις μέσα στο Σαββατοκύριακο και εκμεταλλεύεσαι για να αποκτήσεις ένα sunkissed look δεν θες να πάει χαμένος.

Αφού αποκτήσεις λοιπόν το πολυπόθητο χρωματάκι ακολούθησε τα παρακάτω tips για να το διατηρήσεις, αλλά και να διώξεις από πάνω σου τα ανεπιθύμητα σημάδια που μπορεί να προκήθηκαν από τον ήλιο.

Διάβασε ακόμα: Δοκιμάσαμε 5 φανταστικά body oils της κυπριακής αγοράς και σου τα προτείνουμε

Ξεκίνα λοιπόν με ένα κρύο ντους. Δεδομένου ότι η επιδερμίδα μας περιβάλλεται από ένα φιλμ υγρασίας, το υδρολιπιδικό φιλμ, το οποίο προστατεύει το δέρμα και αποτελείται από φυσικά έλαια το κρύο νερό θα βοηθήσει ώστε να διατηρήσουμε αυτά τα έλαια. Αντίθετα με το ζεστό νερό θα ''λιώσουν'' με αποτέλεσμα η επιδερμίδα μας να μείνει χωρίς προστασία και να αφυδατωθεί.

Στη συνέχεια προχωράμε σε βαθιά ενυδάτωση. Ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι της skincare ρουτίνας μας τους καλοκαιρινούς μήνες. Πρωί και βράδυ ενυδατώνουμε πρόσωπο και σώμα με τα αγαπημένα μας προϊόντα ενυδάτωσης για να αποφύγουμε το ξεφλούδισμα.

Σ' αυτό το κομμάτι σημαντικό ρόλο παίζει και το after sun που δεν πρέπει να λείπει από την beach bag μας και το οποίο εφαρμόζουμε αμέσως μετά την έκθεσή μας στον ήλιο. 

Διάβασε ακόμα: Beach Ready? Skincare tips για πριν και μετά την παραλία

Home